La munca si pe strada, fiecare a simtit empiric ca romanii sunt individualisti, desi din punctul de vedere al dimensiunilor culturale trasate de G.H. Hofstede, noi, ca popor, nu avem caracteristicile unei culturi individualiste – respectiv una care sa incurajeze independenta si libertatea individului in cadrul grupului de care apartine, conform Revistei CARIERE.

Hofstede a estimat pentru Romania un nivel scazut al indicelui reprezentand individualismul (30), respectiv un grad ridicat de colectivism. Atunci cum se explica inertia si apatia fata de binele comun si fata de cauzele care servesc interesului public? „Ideea ca societatile se dezvolta mai mult sau mai putin in functie de anumite atribute culturale are o istorie lunga in stiintele sociale, desi este insotita uneori de critici si contestari. Termenii individualism–colectivism sunt dintre cei mai discutati din lista de insusiri folosite pentru a descrie societati. Din perspectiva sondajelor care compara tari, Romania are un nivel scazut de individualism, respectiv unul ridicat de colectivism, in comparatie cu tarile din Europa. Are vreo insemnatate aceasta diferentiere? Cel mai probabil, da!”, spune Gabriel Badescu, directorul Centrului pentru Studiul Democratiei.

Citeste articolul integral pe Revista CARIERE.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri