Producatori, regizori, actori romani, intre care Ada Solomon, Anca Damian, Oana Giurgiu, Tudor Giurgiu, Daniel Mitulescu si Crina Semciuc, au protestat, duminica, pe covorul rosu de la Festivalul de Film de la Berlin, cu mesajul "Romanian Cinema #resist".

O delegatie numeroasa de cineasti romani a protestat in tacere, duminica seara, la Berlinale Palast, cu doua pancarte pe care au scris "Romanian Cinema #resist", alaturandu-se astfel protestelor din tara. Regizorul Tudor Giurgiu a publicat un video cu momentul protestului, care a fost vizualizat de peste 100.000 de internauti, conform News.ro.

Un protest similar a fost si la gala BAFTA, unde actorul Levente Molnar, protagonist in lungmetrajul "Fiul lui Saul", castigator duminica seara la categoria "cel mai bun film strain" la gala premiilor de film britanice, a afisat la sosirea pe covorul rosu mesajul #rezist.

Anul acesta la Berlinala, lungmetrajul ”Ana, mon amour”, de Calin Peter Netzer, a fost selectat in competitia oficiala a celei de-a 67-a editii a Berlinalei. Tudor Aaron Istodor este unul dintre cei zece tineri actori europeni selectati in programul Shooting Stars, organizat intre 10 si 13 februarie, de European Film Promotion (EFP), si ajuns la cea de-a 20-a editie, in cadrul Festivalului de la Berlin.

Romania va fi reprezentata la Berlin si de sapte cineasti - regizoarea Ilinca Calugareanu, actorul Alexandru Potocean, regizoarea Ioana Mischie, producatoarea Andra Popescu, operatoarea Carmen Tofeni, distribuitorul de film Matei Truta si scenarista Monica Stan - in sectiunea Berlinale Talents, de proiectul ”The Deer”, de Bogdan George Apetri, selectat sa participe la Co-production Market, si de sase filme autohtone, care vor fi proiectate la standul tarii noastre din cadrul evenimentului. Cea de-a 67-a editie a Festivalului International de Film de la Berlin are loc in perioada 9 - 19 februarie 2017.

Sursa foto: Shutterstock/Dmitry Kalinovsky

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri