Pana la implementarea unui astfel de model vestic, conducerea RATB a inceput de anul trecut dotarea controlorilor de bilete ai Regiei cu uniforme (veste) pe care este inscriptionat titlul de “Control”. Aceasta decizie a starnit la momentul implementarii o serie de reactii din partea calatorilor. Cei mai multi au fost cei care au decis sa continue sa circule fraudulos, riscand situatii neplacute si o suprataxa, acestia mizand pe faptul ca vor vedea controlorii in statie, inainte de a urca. Ei bine, aceasta cutuma nu doar ca a schimbat strategia RATB cu cat a condus la o scadere considerabila a numarului celor verificati, insa valoarea incasarilor la bugetul de stat a crescut intr-un mod surprinzator.

Acest lucru se datoreaza faptului ca in noua strategie a RATB controlul a devenit mult mai amanuntatit, controlorii au fost dotati cu echipamente de control prin tehnologie NFC, iar sansele ca un calator “fraudulos” sa scape au devenit minime, in special in momentul in care cardul de calatorie al calatorului a fost verificat si introdus in sistemul RATB.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont