Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a declarat ca vaccinul hexavalent nu a primit avizul controlului financiar preventiv (CFP), precizand ca s-a demarat o noua procedura pentru gasirea unor solutii pentru achizitionarea acestuia. Forian Bodog a spus ca pentru vaccinul tetravalent ministerul este ”in procedura de semnare” a contractului.

"Suntem in procedura de semnare pentru vaccinul tetravalent, pentru vaccinul hexavalent inca nu am primit avizul CFP, motiv pentru care am demarat o noua procedura pentru a gasi solutii pentru achizitia acestui vaccin. Vom introduce pe piata si vaccinul pneumococic, iar in luna martie va ajunge in Romania vaccinul impotriva hepatitei B, care va fi distribuit", a declarat Florian Bodog, potrivit News.ro.

Referitor la lipsa de pe piata a medicamentelor pentru boli rare si despre bugetarea acestor tratamente, ministrul Sanatatii a spus ca pana in acest moment nu au fost bugetate toate medicamentele pentru boli rare.

"Sunt medicamente care inca nu au fost aduse pe piata, dar pe care am prevazut in buget si tratamentele pentru boli rare. Pana in acest moment nu au fost bugetate toate medicamentele pentru boli rare", a mai adaugat ministrul.

Intrebat daca stie ca multi parinti platesc, din propriul buzunar, foarte multi bani pentru tratamentele pentru boli rare, ministrul sanatatii a spus ca nu detine astfel de informatii.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri