Astuparea gropilor din Capitala

Astuparea gropilor din Capitala

Gropile aparute in asfalt dupa trecerea zapezilor este una dintre cele mai mari probleme ale Capitalei, care sunt trecute cu vederea tot mai mult, insa nu si de rotile masinilor care circula in Bucuresti.

Potrivit specialistilor din piata, 175.000 de euro ar fi necesari pentru acoperirea a peste 100 de gropi de dimensiune medie (peste 25 de centrimetri), suficienti pentru salva un mare deranj al soferilor in trafic pe marile artere din Capitala.

Reabilitarea termica pentru mai multe blocuri in Bucuresti

Reabilitarea termica pentru mai multe blocuri in Bucuresti

Reabilitarea termica, un amplu proces demarat de autoritati, dar care si-a pierdut din ritmul lucrarilor impus la inceput, ar putea fi o solutie pentru autoritatile care sunt pe punctul sa aloce 175.000 de euro pentru iluminatul marilor bulevarde din Capitala.

Potrivit specialistilor, nu mai putin de 3.000 mp de termosistem ar putea fi realizati, ceea ce s-ar traduce in reabilitarea mai multor blocuri cu polistiren.

Achizitia de apartamente sociale

Achizitia de apartamente sociale

Cu 175.000 de euro ar putea fi achizitionate pana la 4 apartamente care pot avea rol de locuinte sociale si care ar putea adaposti patru familii aflate in nevoie.

Cosuri de gunoi

Cosuri de gunoi

In diverse zone ale Bucurestiului, lipsa cosurilor de gunoi ii impinge pe cei mai multi dintre cetateni sa isi umple buzunarele cu diverse ambalaje pe care nu au unde sa le arunce. Situatia devine mai dificila in aceste zone pentru posesorii de animale care trebuie sa stranga in urma patrupedelor.

Am gasit, la intamplare, un site unde pretul unui cos de gunoi este de 122,50 lei. De 175.000 de euro pot fi cumparate in jur de 6,500 de cosuri de gunoi care ar acoperi lipsa acestora. Nu am luat in considerare pretul montarii acestora, insa cu siguranta nu ar trebui sa fie unul urias.

sursa foto: wk1003mike / Shutterstock.com

Reabilitarea a doua gradinite

Reabilitarea a doua gradinite

Specialistii consultati de wall-street.ro au explicat ca suma de 175.000 de euro poate fi folosita la reabilitatarea a doua gradinite de cate 500 mp, aceasta fiind suprafata medie a acestor unitati de invatamant.

Astfel, cu un cost de reabilitare de 175 euro/mp, s-ar putea realiza urmatoarele lucrari: reabilitare termica, instalare geamuri termopan, reparatie sau inlocuire acoperis, lucrari de reamenajare interioara (parchet, gresie si faianta, mocheta, obiecte sanitare in bai, reconditionare pereti), conform specialistilor din piata de constructii.

Sursa foto: Sharomka / shutterstock.com

Sursa foto: agerpresfoto