Mai multe supermarketuri si shaormerii din Sectorul 4 al Capitalei au fost amendate de Politia Locala cu aproape 400.000 de lei pentru ca vindeau produse expirate sau fara acte de provenienta, iar unele dintre unitati nu aveau autorizatie de functionare.

Controalele au fost facute la mai multe supermarketuri ale uneia dintre cele mai mari retele de profil care functioneaza in Sectorul 4, inspectorii de la Politia Locala verificand daca produsele vandute sunt in termenul de valabilitate, daca sunt respectate conditiile de depozitare si de vanzare a acestora, dar si daca magazinele au autorizatie de functionare, a anuntat, sambata, Primaria Sectorului 4, informeaza News.ro.

Produse lactate si preparate din carne expirate

Sase dintre supermarketurile controlate au fost amendate cu 240.800 de lei pentru nereguli grave, cele mai multe sanctiuni fiind date pentru ca la vanzare erau produse lactate si preparate din carne expirate, dar si pentru lipsa autorizatiei de functionare.

Consilierul primarului Sectorului 4, Cristian Zarescu, a declarat ca aceste verificari au fost facute din dispozitia primarului Daniel Baluta, in urma sesizarilor primite de la cetateni, dar si pentru ca in fata unuia dintre magazine era mizerie.

Cristian Zarescu a spus ca, in supermarketurile controlate au fost gasite produse expirate, printre care si o cantitate foarte mare de produse lactate, toate fiind retrase de la comercializare, iar agentul economic fiind obligat sa le distruga.

Controalele la supermarketuri au fost facute in patru zile, de catre sase echipe mixte, inclusiv cu inspectori de la Serviciul disciplina in constructii, care au gasit la unul dintre magazine o rampa amenajata fara autorizatie, a precizat Zarescu.

Nereguli si la shaormerii

Verificari au fost facute si la mai multe fast food-urile, fiind gasite nereguli la sapte shaormerii, care au fost amendate cu 140.000 de lei, pentru lipsa autorizatiei de functionare si pentru vanzarea de produse cu termen de valabilitate expirat.

Cristian Zarescu a precizat ca echipele de control au gasit la vanzare o cantitate foarte mare de carne si alte produse alimentare pentru care nu existau acte de provenienta, neputandu-se stabili daca acestea sunt sau nu in termenul de valabilitate. Toate produsele pentru care nu existau acte de provenienta au fost confiscate, urmand sa fie distruse.

Toate supermarketurile si shaormeriile controlate au primit sanctiuni maxime, urmand sa fie din nou verificate in urmatoarele 15 zile. Daca inspectorii gasesc aceleasi nereguli, activitatea acestora ar putea fi suspendata.

Si agentii economici care nu au putut face dovada acordurilor de functionare sau care au angajat personal necalificat pentru vanzarea produselor alimentare au fost sanctionati, a precizat Primaria Sectorului 4.

Cristian Zarescu a mai spus ca verificarile vor continua si in zilele urmatoare, pentru ca exista numeroase sesizari privind nereguli la mai multe magazine din Sectorul 4.

Sursa foto: Vigen M/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri