Ministrul Tineretului si Sportului, Marius Dunca, a declarat, luni, referitor la faptul ca angajatii din cluburi sportive, directii pentru sport si tineret si case de cultura ale studentilor protesteaza sub forma unei greve japoneze, cerand recalcularea drepturilor salariale, ca situatia ”nu este una tocmai buna”, ca jumatate din angajatii ministerului au salariul minim pe economie, precizand ca bugetul MTS nu permite cresteri salariale, dar spera ca prin Legea salarizarii unitare sa se rezolve problemele.

”Am fost la minister, nu am vazut pe nimeni cu banderola. Evident, situatia nu este una tocmai buna, pot sa spun ca jumatate din angajatii MTS au salariul minim pe economie, in salariul minim pe economie intra si vechimea. Am avut discutii cu directiile din subordine, cu cluburile sportive si cu siguranta trebuie sa gasim cea mai buna solutie, sa gasim solutia legala de rezolvare a acestor probleme. Stim si decizia Curtii Constitutionale care trebuia pusa in aplicare din 2016. Bugetul, in momentul de fata, nu ne permite acest lucru si speram ca prin Legea salarizarii unitare sa se rezolve aceasta problema”, a declarat Marius Dunca, potrivit News.ro.

El a precizat ca a avut intalniri cu reprezentantii Ministerului Muncii pentru a discuta despre problemele cu care se confrunta angajaii MTS.

”Ca ministru, in primul rand, trebuie sa am toata atentia catre angajatii din subordine si sa ofer conditii normale si decente. Colegii mei au avut o discutie cu Ministerul Muncii si in continuare discutam pe fiecare categorie in parte. Eu am avut intalnire si cu reprezentantii sindicatului, le-am spus cat imi permite legislatia, ceea ce pot sa fac eu in calitate de ministru al Tineretului si Sportului”, a aratat ministrul Tineretului si Sportului.

Intrebat ce i s-a spus de la Ministerul Muncii, Dunca a raspuns: ”Ca Legea salarizarii unitare rezolva si aceasta problema”.

Angajatii din cluburi sportive, directii pentru sport si tineret si case de cultura ale studentilor aflate in subordinea Ministerului Tineretului si Sportului protesteaza luni, sub forma unei greve japoneze, cerand recalcularea drepturilor salariale si aprobarea unui regulament de sporuri. Protestatarii vor face fotografii in fata institutiilor in care lucreaza, cu spatele la fotografi si cu fata spre cladire, "pentru a evidentia pozitia conducerii Ministerului Tineretului si Sportului, care a intors spatele unitatilor din teritoriu si nu cauta solutii la cererile lor”.

Sursa foto: Dudau | Dreamstime.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri