USR organizeaza luni o consultare publica pe tema ”Fara penali in functiile publice”, in urma careia isi propune sa introduca in legislatie o serie de interdictii astfel incat persoanele condamnate penal sa nu poata ocupa functii publice alese sau numite.

Consultarea publica va avea loc, luni, la Parlament, si este organizata de Grupul parlamentar al Uniunii Salvati Romania, cu tema „Fara penali in functii publice”, scrie News.ro.

"Scopul acestui eveniment este evaluarea optiunilor juridice pentru a transforma in lege noul punct 8 din Proclamatia de la Timisoara, aparuta in urma amplelor proteste de strada impotriva adoptarii OUG 13, privind interdictia de a ocupa functii publice, alese sau numite, pentru persoanele condamnate penal”, se arata intr-un anunt de presa transmis de USR.

Potrivit unor surse din interiorul partidului, parlamentarii formatiunii au pregatit deja modificari ale mai multor legi astfel incat persoanele condamnate penal sa nu poata ocupa functii publice alese sau numite.

Printre actele normative propuse a fi modificate se numara Statutul senatorilor si deputatilor, Codul penal dar si legea alegerilor pentru Camera Deputatilor si Senat. Consultarea publica va avea loc la ora 14.00.

Citeste si:
CCR amana dezbaterea initiativei "Fara penali" pentru 9 aprilie
CCR a amanat pronuntarea...

Sursa foto: Shutterstock/ Pakhnyushchy

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
CCR RESPINGE modificarea Constitutiei in sensul interzicerii amnistiei