Angajatii Administratiei Canalelor Navigabile, compania care administreaza canalele navigabile din Romania, ar putea castiga lunar, in medie, 3.589 lei brut in acest an, cu 28% mai mult fata de anul trecut. Cresterile salariale sunt prevazute intr-un proiect de hotarare de Guvern lansat luni in dezbatere publica de Ministerul Transporturilor.

In 2016, castigul mediu salarial brut al unui angajat al Administratiei Canalelor Navigabile a fost de 2.806 lei, din care salariul a reprezentat 2.483 lei brut, potrivit News.ro.

Pentru acest an, salariile bute ar putea creste cu 15,2%, pana la 2.860 lei. Pentru 2017, cheltuielile cu salariile ale ACN sunt estimate la 18,8 milioane lei, cu 18,2% mai mult decat in 2016.

Numarul estimat al salariatilor pentru acest an a este de 419 persoane, in scadere usoara fata de anul trecut, cand au fost 431 de salariati.

Potrivit proiectului de buget, salariatii au o participare la profit in limita a 10% din profitul net, dar nu mai mult de nivelul unui salariu de baza mediu lunar realizat la nivelul operatorului economic in exercitiul financiar.

Administratia Canlelor Navigabile este autoritatea competenta in Romania in domeniul administrarii canalelor navigabile. Bugetul pe 2017 al regiei prevede venituri de 73,1 milioane lei, cu 18,6% mai mari decat cele inregistrate in 2016, cand au fost 61,64 milioane lei. Cheltuielile totale sunt estimate la 71,1 milioane lei, cu 18,9% mai mult decat in 2016, cand a fost 59,8 milioane lei.

Compania estimeaza pentru acest an un profit net de 1,65 milioane lei, cu 7,8% mai mare decat cel estimat anul trecut, de 1,53 milioane lei.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri