Simona Halep, locul 5 WTA, a invins-o, cu scorul de 6-1, 6-3, pe Johanna Konta, locul 7 WTA, in meciul al treilea al intalnirii de Cupa Federatiei dintre Romania si Marea Britanie, de la Constanta. Romania conduce acum, cu 2-1, formatia britanica.

A fost o atmosfera sud-americana la Tenis Club Idu din Mamaia, la un meci demn de fazele superioare ale unui Grand Slam. Halep a castigat clar disputa dintre cele doua jucatoare de Top 10. Incurajata frenetic de publicul care a umplut arena constanteana si cu Monica Nicuescu in scaunul capitanului-nejucator, dupa incidentele de sambata, Halep a aratat jocul ei de campioana: mobilitate extraordinara, inteligenta, lovituri de exceptie, scrie News.ro.

In debutul meciului, Halep nu i-a dat nicio sansa adversarei si a condus cu 4-0 dupa 15 minute si doua break-uri. Pana la finalul setului, Konta a reusit doar un game, in al cincilea al jocului, si scorul a fost de 6-1, dupa 27 de minute.

Konta a inceput mai bine setul secund, a condus cu 3-1, dupa un break la 1-1. Din acel moment, Halep a fost singura jucatoare care a mai punctat pe tabela, impunandu-se cu 6-3, dupa o ora si 11 minute de la start, si obtinand prima victorie in fata Johannei Konta, dupa trei meciuri jucate cu ea in cariera.

Publicul a creat o atmosfera incendiara, a avut remarce referitoare la faptul ca Johanna Konta a iesit, sambata, plangand de pe teren. Un grup de suporteri de la una dintre tribune a fluturat in permanenta batiste, alti fani i-au striget britanicei sa nu planga, insa lucrurile nu au degenerat.

In al doilea meci al zile, al patrulea al intalnirii, vor jucat, tot duminica, Irina-Camelia Begu, locul 33 WTA, si Heather Watson, locul 113 WTA.

Invingatoarea intalnirii Romaia - Marea Britanie va evolua anul viitor in Grupa Mondiala II, iar invinsa in Grupa I a Zonei Euro-africane.

Sursa foto: lev radin/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri