Gimnasta Catalina Ponor a castigat, duminica, medalia de aur, iar Larisa Iordache a obtinut bronzul in finala la barna de la Campionatele Europene individuale de la Cluj-Napoca.

Larisa Iordache a intrat a treia in finala de la barna si a fost nota cu 13.966, iar Catalina Ponor a intrat a sasea, fiind notata cu cea mai mare nota din concurs, 14.566, scrie News.ro.

Catalina Ponor a cucerit astfel medalia de aur, iar Larisa Iordache pe cea de bronz, medalia de argint revenind sportivei olandeze Eythora Thorsdottir (14.066).

Catalina Ponor a fost initial calificata si la sol, dar a ratat ultimul act dupa declasarea notei, in absenta unui element obligatoriu in exercitiu.

Tot duminica, in prima finala a zilei, Marian Dragulescu a castigat medalia de argint la sarituri (14.733), aurul revenind rusului Artur Dalaloian (14.933), iar bronzul lui Oleg Verniaiev (Ucraina, 14.649).

Celelalte finale ale zilei sunt la paralele si bara fixa (masculin), respectiv sol (feminin).

In celelalte finale pe aparate de sambata, titlurile europene au fost cucerite de Eleftherios Petrounias (Grecia, la inele), Nina Derwael (paralele), David Beliavski (cal cu manere, Rusia), Coline Devillard (sarituri, Franta).

Vineri, in finala la individual-compus feminin, Ioana Crisan s-a clasat pe locul 18, iar Olivia Cimpian pe pozitia a 23-a.

Obiectivul delegatiei Romaniei este de castigare a 2-3 medalii.

La competitia de la Cluj-Napoca participa 274 de gimnasti din 37 de tari (168 gimnasti si 106 gimnaste), alaturi de aproape 450 de antrenori, medici, arbitri, oficiali.

CE din luna aprilie au revenit in Romania la exact 60 de ani de la prima editie a competitiei feminine, care s-a desfasurat la Sala Floreasca, iar pe atunci se numea Cupa Europei.

La ultima editie a CE individuale, in 2015 (Montpellier), gimnastii romani au cucerit doua medalii: Marius Berbecar – argint la paralele si Andreea Munteanu – aur la barna.

Campionatele Europene din 2018, care vor avea si proba pe echipe, vor avea loc la Glasgow. De asemenea, UEG a anuntat, duminica, faptul ca urmatoarea editie a competitiei individuale, la fel ca si cea de acum, de la Cluj, se va desfasura in Polonia, la Szczecin.

Sursa foto: Wikipedia

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri