Presedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea OUG 26/2016 pentru modificarea Legii 277/2010 privind alocatia pentru sustinerea familiei, a anuntat Administratia Prezidentiala. Astfel, acordarea alocatiei pentru sustinerea familiei, nu mai este conditionata de plata impozitelor si taxelor locale pentru bunurile pe care le detin in proprietate.

Actul normativ stabileste ca platile vor fi reluate din oficiu pentru familiile carora le-a fost sistat acest drept, inclusiv pentru perioada in care alocatia pentru sustinerea familiei a fost suspendata, potrivit Agerpres.

Guvernul preciza ca alocatia pentru sustinerea familiei este o forma de sprijin pentru familiile cu venituri reduse, care au in crestere si ingrijire copii in varsta de pana la 18 ani si se acorda in baza Legii 277/ 2010. Aceste alocatii se acorda familiilor ale caror venituri lunare pentru fiecare membru sunt mai mici de 530 de lei si se calculeaza in functie de numarul de copii si de venitul pentru fiecare membru al familiei.

Prin modificari legislative adoptate de Parlament in cursul anilor 2015 si 2016 s-a stabilit eliminarea conditiei platii ajutoarelor sociale acordate in baza Legii privind venitul minim garantat si a indemnizatiei pentru cresterea copilului de achitarea impozitelor si taxelor locale.

Presedintele Klaus Iohannis a mai semnat, luni, decretele pentru promulgarea Legii privind aprobarea OUG 67/2016 pentru modificarea art. 5 (1) din Ordonanta Guvernului 36/2006 privind unele masuri pentru functionarea sistemelor centralizate de alimentare cu energie termica a populatiei, a Legii privind aprobarea OUG 31/2016 pentru completarea art. 8 din Ordonanta Guvernului 64/2009 privind gestionarea financiara a instrumentelor structurale si utilizarea acestora pentru obiectivul convergenta si a Legii pentru aprobarea OUG 7/2017 privind prorogarea termenului de depunere a declaratiilor fiscale si de plata a creantelor fiscale scadente la data de 25 ianuarie 2017.

Sursa foto: Agerpres / Alex Micsik

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri