Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a declarat, luni, la finalul intalnirii pe care a avut-o la Palatul Victoria cu premierul Sorin Grindeanu si cu reprezentanti ai companiilor farmaceutice din Romania, ca are asigurari ca dozele de vaccin pentru rujeola vor fi in tara saptamana viitoare.

"Deja sunt intrate la Directia de Sanatate Publica cantitatile de vaccin hexavalent si cele de tetravalent, iar in ceea ce priveste vaccinurile pentru rujeola, saptamana viitoare am asigurari ca vor fi in tara", a declarat ministrul Sanatatii, Florian Bobog, potrivit News.ro.

Oficialul a precizat referitor la intalnirea de la Guvern ca aceasta a avut ca scop gasirea solutiilor pentru imbunatatirea managementului achizitiilor si al distribuirii vaccinurilor.

"La initiativa prim-ministrului, am avut o intalnire cu producatorii de vaccinuri care sunt prezenti in Romania. Aceasta intalnire a avut loc pentru a identifica cele mai bune solutii in vederea imbunatatirii managementului atat al achizitiilor, cat si al distribuirii vaccinurilor”, a precizat Bodog, mentionand ca au fost abordate probleme legate de achizitie si probleme legate de contracte multianuale.

”Am discutat si despre Legea vaccinarii. Aceasta este inca in transparenta decizionala si urmeaza sa intre in citire, intr-o sedinta de Guvern", a mai spus ministrul Sanatatii.

Epidemia de rujeola, care a debutat la sfarsitul lunii septembrie 2016, a ajuns, vineri, la 4.881 de cazuri, dintre care 22 de decese, cu aproape 90 de imbolnaviri mai multe decat in saptamana precedenta, potrivit datelor centralizate de Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile.

CITESTE SI: Riscul de complicatii grave din cauza bolilor ce pot fi prevenite prin vaccinare, ridicat la copiii sub 5 ani

Sursa foto: gopixa / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri