Ministerul Sanatatii, Florian Bodog, a anuntat marti ca directorul Institututlui Cantacuzino si-a dat demisia din functie. In locul lui va fi numit un al manager.

"Momentan, Institutul Cantacuzino nu are conducere. Este a doua decizie pe care trebuie sa o iau in cursul zilei de astazi - numirea managerul de la Institutul Cantacuzino. Managerul si-a dat demisia dupa trecerea institutului de la Cercetare la Sanatate, deci va trebui sa numesc pe cineva azi. In ceea ce priveste Spitalul Sfantul Pantelimon, cine a gresit, trebuie schimbat. La Cantacuzino, mi-as dori sa gasesc un manager care sa rezolve problemele institutului. Voi fi alaturi de orice manager care doreste sa rezolve problemele de acolo", a spus ministrul Sanatatii, potrivit News.ro.

Ministul Sanatatii a precizat ca rezolvarea situatiei de la Institutul Cantacuzino este o prioritate pentru el in acest mandat.

Este o prioritate pentru mine, este o prioritate a mandatului meu, Mi-as dori sa gasesc un manager care sa rezolve problemele Institutului Cantacuzino, nu neaparat sa produca vaccinuri, pentru ca in acest an nu va putea, dar sa intre intr-o linie dreapta, ca sa-si recapete toate autorizarile. Institutul Cantacuzino nu mai are in prezent nicio autorizare de producere de vaccin

Ministrul Sanatatii Florian Bodog

Intrebat de ce a fost blocat site-ul lipsamedicamente.ro, ministrul Sanatatii a spus ca Guvernul Ciolos a facut doar acest lucru in domeniul politicii medicamentului.

"Guvernul anterior a facut doar acest lucru in domeniul politicii medicamentului. Practic, nu asa rezolvam problemele, le rezolvam creionand politici predictibile de preturi, prin dialog cu industria farmaceutica si aducand medicamente pentru pacienti. Pacientii au nevoie de acces la medicamente, pacientii romani au nevoie atat de medicamente innovative, cat si medicamente ieftine si cred ca aceasta este filosofia pe care trebuie s-o facem, pentru ca, atat in campanie, cat si in programul de guvernare, am spus ca pacientul va fi in centrul preocuparilor noastre", a precizat Bodog.

Institutul National de Cercetare "Cantacuzino" a revenit, printr-o ordonanta a Guvernului adoptata in 8 decembrie, in subordinea Ministerului Sanatatii, cu patrimoniul si personalul aferente.

Sursa foto: Bacho12345 | Dreamstime.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri