Patru spitale din Romania au fost dotate cu echipamente medicale de diagnosticare precoce in oncologia pediatica, in cadrul unui proiect cu finantare norvegiana. Scopul proiectului este imbunatatirea sanatatii publice prin reducerea inegalitatii in domeniul sanitar.

Institutul Oncologic "Prof. Dr. Ion Chiricuta” Cluj-Napoca, Institutul Oncologic "Prof. Dr. Al. Trestioreanu" Bucuresti, Spitalul Clinic de Urgenta pentru copii "Louis Turcanu” Timisoara si Spitalul Clinic de Urgente pentru Copii "Sf. Maria” din Iasi sunt cele patru centre dotate cu echipamente medicale in valoare de 5,6 milioane de euro, bani proveniti dintr-o finantare norvegiana, potrivit coordonatorului proiectului, Catalin Vlad, potrivit News.ro.

Proiectul cu finantare printr-un grant norvegian si-a propus imbunatatirea sanatatii publice prin reducerea inegalitatii in domeniul sanitar. S-a derulat in patru centre de profil, in unitati medicale din Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca si Iasi. Am dorit crearea unor centre dotate pentru diagnosticul precoce al pacientilor din domeniul hematologiei si oncologiei pediatrice, astfel incat sa putem stabili un tratament oncologic multidisciplinar. Proiectul urmareste evolutia pacientilor pe perioada tratamentului si post tratament. S-au achizitionat trei RMN-uri, dotate cu sistem de monitorizare la distanta si aparate de anestezie pentru Bucuresti, Cluj-Napoca si Iasi, un ecograf la Timisoara, si au fost instruiti 289 de specialisti, medici, asistente si infirmiere

Catalin Vlad

Patriciu Achimas-Cadariu, conferentiar universitar la Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuta”, a explicat ca noua aparatura ii ajuta in special pe copii, care de acum inainte pot fi monitorizati de la distanta.

"Am avut gandul la micii nostri pacienti. Deoarece Institutul Oncologic Cluj-Napoca se ocupa si de cancerele rare, ne-am gandit ca resursele umane in aceasta specialitate sunt deficitare si ne-am gandit cum sa facem ca ele sa ramana in tara', a explicat Patriciu Achimas-Cadariu.

Sursa foto: Spotmatik Ltd/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri