Persoanele care au locuit in Slatina si pe o raza de opt kilometri, cel putin 30 de ani, se pot pensiona mai devreme cu 2 ani din cauza poluarii remanente, potrivit unei propuneri legislative.

Prin propunerea legislativa pentru modificarea alin. (5) al art. 65 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, initiata de parlamentarii PNL Gigel Stirbu si Paul Stanescu, locuitorii Slatinei beneficiaza de aceleasi conditii de pensionare ca locuitorii din Baia Mare, Copsa Mica, Zlatna si Targu Mures, potrivit Agerpres.

Persoanele care au locuit cel putin 30 de ani in zonele afectate de poluarea remanenta cauzata de extractia si prelucrarea minereurilor neferoase cu continut de cupru, plumb, sulf, cadmiu, arseniu, zinc, mangan, fluor, clor si/ sau de cocs metalurgic si a emisiilor de amoniac si derivate, respectiv Baia Mare, Copsa Mica, Zlatna, Slatina si Targu Mures, pe o raza de opt kilometri, beneficiaza de reducerea cu 2 ani a varstei standard de pensionare, fara penalizare

Proiect de lege

Actul normativ va intra in dezbaterea Camerei Deputatilor, cu rol decizional.

Citeste si:
Proiect de lege: Romanii vor putea munci pana la 70 de ani
Romanii vor putea munci pana...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Eliminarea pensiilor speciale, dezbatere cu scantei in Parlament
Setari Cookie-uri