In cazul in care un pacient are nevoie de transport medical poate apela la Serviciile de Ambulanta Judetene, la Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov sau la cele oferite de companiile private. In timp ce serviciile oferite de sistemul de sanatate public sunt gratuite, cele din mediul privat au costuri de peste 400 de lei, in functie de necesitatile pacientului. Vezi in continuare care sunt tarifele ambulantelor private.

“Serviciile de ambulanta judetene (SAJ) si Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov (SABIF) au ca scop principal acordarea asistentei medicale de urgenta si transportul medical asistat, utilizand, dupa caz, personal medical superior si/sau mediu calificat la diferite niveluri, precum si conducatori auto formati ca ambulantieri”, spune Legea 95/2006, art. 112, alin. (2).

Astfel, transportul pacientilor este asigurat de catre SABIF si SAJ, fiind finantat din bugetul de stat. In cazul unor afectiuni medicale care nu sunt considerate a fi de urgenta, transportul medical, care include deplasarea pacientului de la unitatea sanitara la domiciuliu, nu poate fi efectuat de un echipaj SMURD.

“Fondurile aferente desfasurarii activitatii compartimentului de consultatii de urgenta la domiciliu si transport sanitar neasistat asigurate prin decontari de servicii din fondul national unic de asigurari sociale de sanatate precum si din bugetul de stat prin bugetul Ministerului Sanatatii Publice”, arata Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, art. 5 alin. (1).

Prin urmare, legislatia prevede ca transportul neasistat al pacientilor este finantat din bugetul de stat, fara alte costuri financiare suplimentare percepute de catre unitatea sanitara in care s-a efectuat tratamentul, nefiind precizat de cadrul legal mentiunea ca acesti pacienti vor fi transportati strict la domiciliul din actul de identitate. Totodata, pacientii pot fi transportati pe tot teritoriul tarii indiferent de sector sau judet.

Totodata, in legislatie gasim informatii potrivit carora, transportul neasistat al pacientilor poate fi desfasurat si de catre unitatile spitalicesti private, care fiind autorizate si evaluate in acest sens, pot asigura prin relatie contractuala cu casele de asigurari de sanatate, fiind finantate de catre CNAS, aceste servicii de transport dar si a unor consultatii medicale la domiciliu, sub coordonarea serviciilor publice prin dispeceratele integrate, in zonele de competenta.

Preturile principalelor servicii de ambulanta din Capitala

AmbuHELP

Tarif transport

99 lei - Bucuresti (indiferent de locatie)

2lei/km - in afara Bucurestiului

50 lei/ora - stationare

Tarif asistent medical insotitor

50 lei - Bucuresti, pentru transporturi care dureaza mai putin de 5 ore dus-intors

100 lei - in afara Bucurestiului, pentru transporturi care dureaza mai mult de 5 ore dus-intors


Tarif medic insotitor

100 lei - Bucuresti

200 lei - in afara Bucurestiului, pentru transporturi care dureaza mai putin de 5 ore dus-intors

300 lei - in afara Bucurestiului, pentru transporturi care dureaza mai mult de 5 ore dus-intors

1 euro/km - Tarif transport international cu ambulanta pentru distanta parcursa cu pacientul in ambulanta si 200 euro, pentru asistent insotitor

*Tarifele pentru personalul medical insotitor se stabilesc in functie de fiecare caz in parte.

Ana Emergency Med Car

Tarifele interventiilor rapide la solicitare

350 lei - Solicitare in Bucuresti

450 lei - Solicitare in Ilfov

400 lei - Transport asistat cu medic (4,5 Lei/km la deplasarile peste 50 km)

250 lei - Transport asistat cu asistent medical

150 lei - Tratamente la domiciliu

Servicii medicale nationale

450 lei - Transport asistat cu medic

350 lei - Transport asistat cu asistent Medical

450 Lei - Evacuare aeriana (Se adauga taxe de aeroport de 300 lei. Asteptarea intocmirii documenteleor de evacuare se taxeaza suplimentar cu 100 lei/30 minute)

Servicii medicale internationale

100 euro - Transport asistat cu medic

250 euro/ora - Escorta medicala aeriana (Medicul insoteste pacientul pe toata perioada transportului. Este necesara cererea de oferta de la departamentul marketing-vanzari. Pentru aceste servicii este necesara plata unui avans de 50% din valoarea finala)

AmbuSERV

Tarif transport

100 lei - Bucuresti

2lei/km - in afara Bucurestiului

1 euro/km - international

50 lei/ora - stationare

Tarif asistent medical insotitor

50 lei - Bucuresti

100 lei - in afara Bucurestiului (pentru cel mult 6 ore dus-intors)

150 lei - in afara Bucurestiului (pentru cel putin 6 ore dus-intors)

200 euro - international

Tarif medic insotitor

100 lei - Bucuresti

200 lei - in afara Bucurestiului (pentru cel mult 6 ore dus-intors)

300 lei - in afara Bucurestiului ( pt cel putin 6 ore dus-intors)

Tarif international – pentru acest serviciu tarifele se stabilesc in functie de fiecare caz

PULS

Tarife

349 lei - consultatie urgente majore

249 lei - consultatie urgente

159 lei - Transport medical nesupravegheat

258 lei - Transport medical cu asistent medical

3 lei/km - taxa deplasare

Sursa foto: OgnjenO / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri