Noaptea Muzeelor 2017 a adus, sambata, in Bucuresti, 18.000 de vizitatori la Cimitirul Bellu, 14.110 de vizitatori la Muzeul de Geologie si 13.000 la Muzeul Municipiului Bucuresti.

Cifrele au fost publicate pe pagina de Facebook a evenimentului, duminica.

Programul serii in Cimitirul Bellu a inceput la ora 19.00 cu un tur ghidat si a cuprins recitaluri de jazz si muzica clasica si un spectacol de teatru. Pana la miezul noptii, au fost organizate tururi ghidate ale cimitirului si se a fost vizitata expozitia ”Simboluri - Istorii ale vietii culturale”. Incepand cu ora 21.00, a fost programat filmul documentar ”Titu Maiorescu si apogeul literaturii romane”, urmat la ora 21.30 de un recital de muzica instrumentala al cvartetului Cromatic, potrivit News.ro.

Muzeul National de Geologie, care a avut 14.110 de vizitatori si-a deschis portile la ora 19.00 si a incheiat programul la mizeul noptii. In afara de expozitia permanenta, muzeul a pregatit doua atractii: expozitia temporara “Gradina Dinozaurilor”, cu replici in marime naturala ale unor specii de dinozauri care au trait cu aproximativ 150 de milioane de ani in urma, si “Lumea cuartului”, a carei piesa central a fost un craniu sculptat in cuart.

Muzeul Municipiului Bucuresti a organizat evenimente speciale in toate cele noua muzee si case memoriale din structura sa si a atras 13.000 de vizitatori.

Muzeul National al Taranului Roman a fost vizitat de 3.100 de persoane, care au vazut ”Muzeu (In)vizibil”, o expozitie originala din Sala Foier. Expozitia permanenta este inchisa din cauza lucrarilor de consolidare. Doua expozitii care au fost organizate sunt dedicate tinutului Buzaului si obiectelor de patrimoniu din muzeu, inregistrate cu numarul de inventar 111. O alta expozitie, ”In Fire”, semnata de Victoria Zidaru, a fost prezentata in avanpremiera.

Muzeului National al Hartilor si Cartii Vechi din Bucuresti i-au trecut pragul 1.750 de vizitatori de Noaptea Muzeelor, cu 250 mai mult decat anul trecut. Copiii au realizat harti cu mirodenii, precum si busole in curtea muzeului. In paralel, au fost programate concerte de chitara clasica si jazz.

ARCEN a anuntat 5.000 de vizitatori la Scoala Centrala – fost Pensionat de Fete, si 3.500 vizitatori la Rezidenta Scena9 - o casa a Regelui Mihai. Programul a inclus lecturi, muzica pe vinil, teatru si dans, expozitii, tururi ghidate, Jam Session la miezul noptii in gradina Rezidentei si o poveste la miezul noptii sub frasinul de la Scoala Centrala.

Muzeul Colectiilor, satelit al Muzeului National de Arta al Romaniei, a avut 2.600 de vizitatori ce au fost intretinuti de o fanfara transilvaneana si care au aflat povestea de viata si de creatie a artistului Stefan Caltia.

Ferma Animalelor a anuntat un numar de 1.009 de vizitatori in intervalul 19.00 – 23.30, iar Casa Experimentelor Bucuresti a anuntat un numar de 767 vizitatori, cu 120 mai multi decat la editia precedenta.

Din restul tarii, au anuntat numarul vizitatorilor de Nopatea Muzeelor: Complexul Muzeal Moldova Iasi (35.402), Complexul Muzeal Curtea Domneasca Targoviste (7.566), Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca (3.925), Muzeul Farmaciei, satelit al Muzeului Natonal de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca (3.453) si Muzeul de Istorie din Tecuci, din judetul Galati (406), care a prezentat o expozitie dedicata primei femei aviator din Romania, Elena Caragiani.

Pana la momentul transmiterii acestei stiri, Muzeul National de Istorie Naturala ”Grigore Antipa”, la care sute de persoane au stat la rand chiar si peste o ora, in ciuda ploii, nu a comunicat numarul vizitatorilor de Noaptea Muzeelor, solicitat de Agentia de presa News.ro.

Organizatorii au anuntat pe pagina de Facebook a Noptii Muzeelor un record de participare la editia din acest an a evenimentului, cu 55 obiective in Bucuresti si 220 in toata tara.

In Romania, Noaptea Muzeelor este organizata de catre Reteaua Nationala a Muzeelor, membra in conducerea celei mai mari retele pan-europene a muzeelor - Network of European Museum Organisations.

Sursa foto: Valentina Moraru/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri