"Vaccinarea in scoli ar fi o solutie foarte buna, pentru ca din punctul nostru de vedere atata timp cat medicina scolara nu are acoperire cu personal medical superior cu medici si suficiente asistente nu putem discuta despre educatie pentru sanatate eficienta si nu putem discuta despre preventie eficienta la nivelul populatiei scolare. In scoala pot fi 40 de copii intr-o clasa, care sunt la 40 de medici de familie, este iluzoriu sa-ti imaginezi ca poti sa-i vaccinezi pe toti deodata si ca toti cei 40 vor fi suficient de responsivi, nu neaparat copiii, ci parintii", a mentionat Valeria Herdea, presedinte al Asociatiei Romane pentru Educatie Pediatrica in Medicina de Familie (AREPMF).

Pentru acest program medicul de familie propune o solutie prin care medicii tineri, care nu au o lista mare de pacienti, pot incheia contracte cu scolile sustinute financiar de catre administratia locala care are in custodie aceste scoli. In mediul rural poate fi mai simplu decat in cel urban, dat fiind ca exista un singur medic de familie si gradul de accesibilitate este mai mare. In schimb, in marele orase, cum este Bucurestiul, lucrurile sunt mai complicate.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont
Sursa foto: funnyangel / Shutterstock.com