Deputatii din Comisia de munca au adoptat, marti, anexa I a legii salarizarii, care cuprinde grilele de salarizare ale familiei ocupationale invatamant, admitand o serie de amendamente prin care se acorda sporuri de performanta profesorilor univesitari si prin care a fost crescut numarul de posturi subventionate pentru personalul cultelor.

Un prim amendament votat in unanimitate de Comisia de munca a Camerei Deputatilor vizeaza acordarea unui spor de performanta academica de 10% din salariul de baza personalului didactic din invatamantul universitar. Sporul se acorda pe o perioada de un an, iar numarul beneficiarilor nu poate depasi procentul de 15% din cei care predau la o unitate de invatamant, potrivit News.ro.

De asemenea, salariul directorului casei corpului didactic a fost asimilat inspectorilor generali adjuncti si a fost majorat de la 6.229 lei la 6.580 lei, valoare aplicabila pentru anul 2022.

Deputatii au introdus in legea salarizarii, la anexa dedicata demnitarilor, si functiile de conducere din Academia Romana. Astfel, presedintele Academiei va avea, din momentul intrarii in vigoare a legii, un coeficient salarial de 10,5, identic cu al unui ministru. La randul lor, vicepresedintii si secretarul general al Academiei vor avea un coeficient de 8, identic cu al secretarilor de stat.

Nu in ultimul rand, la propunerea deputatului PNL Dumitru Oprea, presedintele senatului universitatii a fost eliminat din grila de salarizare, pe motiv ca functia este una de reprezentare, si nu de conducere.

Citeste si:
Solidaritatea Sanitara: Guvernul trebuie sa rezolve problema spagilor
Solidaritatea Sanitara:...

In ceea ce priveste cultele, ale caror grile de salarizare sunt incluse la familia ocupationala invatamant, a fost crescut numarul functiilor care vor primi salarii de la stat.

In acelasi timp, indemnizatia personalului din conducerea cultelor asimilat celui incadrat pe functii de demnitate publica a fost majorata de la 65% din valoarea functiei de demnitate publica, la 100% din valoarea acesteia.

Sursa foto: Shutterstock/ Dean Drobot

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Iohannis, apel către românii din diaspora: Să nu veniți acasă de Sărbători
Setari Cookie-uri