Asociatia "Bucuresti fara ei", care vrea sa demareze o campanie de strangere de semnaturi pentru demiterea primarului Capitalei, Gabriela Firea, a transmis, marti, ca Primaria Bucuresti le refuza dreptul de a strange semnaturi la cort.

Asociatia "Bucuresti fara ei" a depus, pe data de 18 mai 2017, la Primaria Capitalei, o notificare prin care anunta instalarea primului cort pentru strangerea de semnaturi in vederea organizarii referendumului de demitere a primarului general al Capitalei, Gabriela Firea. Baza legala a solicitarii asociatiei este Legea 215/2001 privind administratia publica locala. Primaria a refuzat demersul asociatiei, se arata intr-un comunicat de presa.

Primaria Capitalei ne-a raspuns cu un aviz negativ. E adevarat ca legislatia nu prevede clar o modalitate pentru strangerea de semnaturi in vederea referendumului de demitere, dar asa cum s-a instituit practica strangerii semnaturilor in campanii electorale sau civice, demersul nostru putea fi asimilat cu usurinta unor astfel de actiuni. Am invocat ca baza legala, de asemenea, Constitutia si Legea 60/1991 privind organizarea si desfasurarea adunarilor publice

Asociatia "Bucuresti fara ei"

Citeste mai jos refuzul Primariei Capitalei:

Citeste si:
Unde se strang semnaturi pentru demiterea Gabrielei Firea?
Asociatia "Bucuresti fara ei"...

Sursa: bucurestifaraei.ro

Reprezentantii asociatiei considera ca raspunsul Primariei Capitalei este "un abuz".

Consideram ca raspunsul primariei reprezinta un abuz. Era de asteptat ca nu ne vor lasa sa actionam liber si democratic si ca se vor prevala de vidul legislativ, dar campania continua si ne vom adresa justitiei pe cale civila si penala. Asteptam alaturi de noi orice avocat care vrea sa sustina campania, fiindca nu vom da inapoi

Citeste si:
100 de autobuze electrice vor circula in Bucuresti
Primaria Capitalei vrea sa...

Asociatia "Bucuresti fara ei"

Asociatia sustine ca in Bucuresti se pot desfasura "paranghelii si festivaluri cu iz electoral", insa "vointa bucurestenilor nu e libera sa se exprime". " Actuala putere uita ca Romania e inca o democratie si nu Turkmenistan, desi se pare ca acolo doreste sa ne duca", se arata in comunicatul asociatiei.

In ciuda raspunsului negativ primit de la Primarie, grupul de initiativa "Bucuresti fara ei" nu va renunta la demersul sau si anunta ca vor fi prezenti in Piata Unirii din Bucuresti, miercuri, 7 iunie, la ora 9.00, pentru strangerea de semnaturi. "Campania va incepe, fie ca vrea sau nu tovarasa Firea", a mai transmis Asociatia.

CITESTE SI: Gabriela Firea promoveaza mersul cu bicicleta. Cui redirectioneaza 2% din impozitul pe venit

Citeste si:
Firea, la un an de mandat: Cu ce "mari realizari" se lauda
Gabriela Firea, la un an de...

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Prima sancțiune în baza ordonanței militare 2: o femeie a ieșit pe geam din casă
Setari Cookie-uri