Primaria Capitalei prelungeste, la ”cererea cetatenilor”, pana in 20 august perioada de inscriere la concursul ”Cea mai frumoasa fatada”, cu premii in valoare totala de 214.000 lei pentru cel mai frumos balcon, cea mai frumoasa gradina sau cea mai frumoasa fatada.

”Primaria Bucuresti prelungeste pana pe 20 august perioada de inscriere la concursul "Cea mai frumoasa fatada" ca urmare a solicitarilor venite din partea locuitorilor Capitalei. (...) Bucurestenii sunt invitati sa amenajeze fatadele cladirilor in care locuiesc sau isi desfasoara activitatea, balcoanele si spatiile verzi adiacente imobilelor cu plante naturale decorative, arbori si arbusti ornamentali, in functie de posibilitatile de amenajare”, anunta PMB, scrie News.ro.

Astfel, ”pentru a oferi posibilitatea tuturor bucurestenilor sa participe la competitie si pentru a le pune la dispozitie timpul necesar pentru amenajarea unui numar cat mai mare de spatii”, lucrarile din concurs pot fi votate de cetateni in perioada 21 – 23 august, iar vizitele pe teren ale juriului si perioada de jurizare se va face intre 21 si 31 august. Castigatorii vor fi anuntati in 8 septembrie.

In cadrul concursului vor fi acordate premii in valoare totala de 214.000 lei, acestea fiind distribuite pe sectiuni si categorii: categoria persoane fizice, categoria asociatii de proprietari/locatari, categoria persoane juridice. Cel mai mic premiu va fi in valoare de 500 de lei (mentiune), iar cel mai mare in valoare de 5.000 lei (Premiul I). Concursul ”Cea mai frumoasa fatada” se adreseaza amenajarilor deja realizate in momentul inscrierii acestora in concurs.

Potrivit regulamentului concursului, se poate inscrie in concurs orice persoana fizica cu varsta de cel putin 18 ani, asociatiile de proprietari, asociatiile de locatari, persoanele fizice autorizate, asociatiile, fundatiile si institutiile publice, altele decat cele din subordinea Primariei Municipiului Bucuresti, precum si societatile comerciale.

Citeste si:
Cat "inghite" chiria lunara in Bucuresti din buzunarul romanilor
Cat dau romanii pe chirie...

De asemenea, participantii, fie ca sunt persoane fizice sau juridice, trebuie sa indeplineasca cumulativ mai multe conditii, una dintre acestea stipuland ca trebuie sa fie proprietari sau sa aiba drept de folosinta asupra imobilului care face obiectul amenajarii. Persoanele fizice sau reprezentantul legal al persoanei juridice nu trebuie sa fie salariate si/sau colaboratori ai organizatorului sau sot/sotie, ruda sau afin pana la gradul IV al persoanelor care, potrivit legii, au participat si participa la initierea si derularea concursului.

In cazul persoanelor juridic,e acestea trebuie, de asemenea, sa aiba adresa-sediul principal sau secundar pe raza teritoriala a Municipiului Bucuresti, sa fie persoana fizica autorizata, respectiv persoana juridica infiintata in conformitate cu prevederile legale in vigoare si sa-si fi indeplinit obligatiile cu privire la plata contributiilor la bugetul de stat consolidate si la bugetul local sau plata altor taxe in conformitate cu prevederile legale in vigoare.

Inscrierea si participarea la concurs nu presupun costuri sau taxe de participare. Inscrierea la concurs a amenajarilor se va face prin accesarea de catre participanti a aplicatiei de concurs disponibila online pe pagina organizatorului www.pmb.ro<http://www.pmb.ro/>, adresa concurs.pmb.ro<http://concurs.pmb.ro/>

Conform regulamentului, participantii la concurs pot incarca minimum trei - maximum cinci fotografii reprezentative ale amenajarii, in format jpeg/jpg/png, din care cel putin doua fotografii de ansamblu realizate din strada care sa permita identificarea lor pe teren si una-trei fotografii de detaliu. Totodata se va completa un scurt text explicativ care sa mentioneze: suprafata amenajata, conceptul amenajarii, vegetatia utilizata, cromatica, etc.

Citeste si:
Cati bani au castigat romanii la Loto in 2019
Cati bani au castigat romanii...

In 11 aprilie, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a propus,in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti, un proiect de hotarare privind organizarea, prin intermediul ARCUB, a concursului "Cea mai frumoasa fatada”. Potrivit propunerii de atunci, municipalitatea urma sa premieze cetateanul care are cea mai ingrijita curte sau cel mai aranjat balcon, iar premiile ar fi constat in bani, obiecte de gradinarit sau reduceri de taxe si impozite locale.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Premii de peste 210.000 de lei pentru "Cea mai frumoasa fatada"