Vinul ar trebui studiat in scoli si promovat la Televiziunea Romana intrucat nu are "niciodata" niciun cuvant de spus pe canalul public desi aduce peste 1% din PIB, considera Catalin Paduraru, CEO al IWCB.

"Parerea mea este ca educatia culinara si de vin trebuie sa se poata face in scoli. Exista o economie a vinului care se dezvolta, (vinul) este deja materie de studiu in Statele Unite. La noi nici macar nu s-a auzit de acest lucru", a declarat, la Congresul National de Gastronomie si Vin, Catalin Paduraru, fost proprietar al companiei Vinexpert si actual CEO al IWCB - Concursul International de Vinuri Bucuresti.

Totodata, Paduraru a mentionat ca propunerea sa este ca vinul sa fie promovat de Televiziunea Romana proportional cu contributia pe care o are industria in produsul intern brut al tarii.

"Nu este admisibil ca vinul care aduce 1,07% din PIB sa nu aiba niciun cuvant niciodata pe canalul de Televiziune Publica pe care o platim cu totii", a mai spus el.

"Vinul este o resursa inimaginabila pentru tara noastra, nu doar pentru venituri, ci este una dintre caile de migratie inversa pentru ca ajungem de fapt la enoturism si enoturismul poate fi calapodul, locul de primire pentru cei care sunt in strainatate”, a completat Catalin Paduraru.

Citeste si:
Cramele Recas, afaceri de peste 49 milioane euro in 2019
Cramele Recas, afaceri de...

Totodata, pentru a pune accentul pe educatie in privinta vinului, organizatorii Congresului National de Gastronomie si Vin cer declararea unei zile nationale libere pentru gastronomie si vin, o sabatoare care sa promoveze gastronomia si vinurile autohtone. Astfel, au creat o petitie pentru inca o zi libera in Romania.

Romania se afla pe locul 13 in topul mondial al celor mai mari producatori de vin, conform datelor preliminare publicate recent de Organizatia Internationala a Viei si Vinului (OIV). In total, pe teritoriul tarii noastre sunt inregistrate peste 250 de crame, dar doar 140 dintre ele produc si vand vin imbuteliat, iar dintre acestea aproximativ un sfert pot sustine turism viticol.

Sursa foto: View Apart/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Global Records va colabora cu TVR pentru Eurovision
Setari Cookie-uri