Localnicii din orasul Sannicolau Mare, judetul Timis, au scos o tona si jumatate de peste mort, majoritatea de dimensiuni mari, dintr-o balta de pescuit. Din cauza caniculei, pestii au ramas fara oxigen si s-au sufocat, iar pompierii au intervenit cu motopompe pentru oxigenarea apei.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ”Banat” al judetului Timis, Bogdan Mutu, a declarat ca pompierii au intervenit, sambata, pentru salvarea unor pesti dintr-o balta de pescuit din orasul Sannicolau Mare, potrivit News.ro.

”Localnicii au observat ca mai multi pesti plutesc pe o balta de pescuit din Sannicolau Mare si s-au mobilizat pentru adunarea acestora. Pestii morti, majoritatea de dimensiuni mari, au fost dusi cu carute trase de cai in pubele puse la dispozitie de autoritatile locale. O tona si jumatate de peste mort a fost adunat din balta, iar pompierii au fost solicitati sa intervina pentru oxigenarea apei”, a declarat Bogdan Mutu.

Potrivit acestuia, pompierii au intervenit cu doua motopompe de capacitate mai mica si o a treia de capacitate mare care a fost adusa de la Timisoara.

In urma interventiei pompierilor, pestii de dimensiuni mai mici au fost salvati. Se pare ca din cauza caniculei a scazut nivelul de oxigen din apa, mai ales ca in balta vegetatia este foarte putina, iar pestii s-au sufocat.

Citeste si:
Proiectul vinietei pentru Bucuresti, adoptat. Cati vor plati taxa
Proiectul vinietei pentru...

Au fost luate probe din balta, dar si din pestii morti, iar Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Timis va stabili exact care a fost cauza incidentului.

Sursa foto: Pixabay.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Romania trebuie sa returneze UE banii pentru bursa de peste din Tulcea