Cheltuielile de consum ale pensionarilor – reprezinta ansamblul cheltuielilor efectuate de o persoana pentru necesitatile de consum curent si intrate in consum (produse alimentare, marfuri nealimentare, servicii) - au fost, anul trecut, in medie, de 590 de lei pe luna, de persoana. Spre comparatie, salariatii au cheltuit suma de 727 de lei pe luna pentru consum, potrivit datelor Institutului National de Statistica. Pe gospodarii in functie de categoriile sociale, pensionarii stau insa aproape la fel ca somerii din perspectiva cheltuielilor de consum: 1.270 de lei lunar, in medie, versus 1.262 de lei. Valoarea pensiei nu este cu siguranta de natura sa stimuleze cheltuielile de consum ale pensionarilor: anul trecut s-a situat, in medie, la nivelul de 1.304 lei.

Pensionarii, mai ales cei din Bucuresti, ar putea avea insa un nivel de trai mult mai ridicat, aspect care s-ar regasi si in cresterea consumului. Si aceasta pentru ca ”stau pe o avere latenta”, dupa cum spune Anca Bidian, proprietara Kiwi Finance, companie de brokeraj de credite care a intermediat, anul trecut, imprumuturi in valoare de 100 de milioane de euro.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont