Douasprezece judete din vestul tarii se afla, sambata, in cea de a doua zi de avertizare cod rosu de canicula, cu temperaturi cuprinse intre 39 si 42 de grade, in timp ce restul tarii este in continuare sub cod portocaliu de canicula, temperaturile situandu-se intre 36 si 39 de grade.

Meteorologii avertizeaza ca vremea caniculara se va mentine, mai ales in zona de sud a tarii, inclusiv in Capitala, pana spre sfarsitul saptamanii viitoare, scrie News.ro.

Avertizarea cod rosu de canicula - care a intrat in vigoare vineri - vizeaza zonele de campie si de podis ale judetelor Satu Mare, Bihor, Arad, Timis, Caras-Severin, Salaj, Cluj, Mures, Alba, Hunedoara, Mehedinti si Dolj.

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), valul de caldura care a debutat inca de luni va continua sa se intensifice, iar disconfortul termic va deveni deosebit de accentuat. Indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pe arii extinse pragul critic de 80 de unitati si se va situa frecvent, in zonele joase, intre 82 si 84 de unitati. Temperaturile minime vor fi cuprinse, in general, intre 22 si 25 de grade.

In zonele de campie si de podis ale judetelor Satu Mare, Bihor, Arad, Timis, Caras-Severin, Salaj, Cluj, Mures, Alba, Hunedoara, Mehedinti si Dolj se vor inregistra si sambata temperaturi maxime extreme, comparabile cu recordurile absolute ale perioadei si care se vor situa intre 39 si 42 de grade.

Celelalte judete ale tarii se afla in continuare sub cod portocaliu de canicula, cu temperaturi cuprinse intre 36 si 39 de grade, cu mult mai ridicate decat mediile specifice perioadei.

In Bucuresti, intensitatea maxima a acestui val de caldura va fi pe parcursul zilei de sambata, pentru ca, duminica, temperatura maxima sa scada usor, la 37-38 de grade, dar sa persiste sa saptamana viitoare. De altfel, valul de caldura, cu temperaturi care vor depasi 35 de grade, se va mentine pana la sfarsitul saptamanii viitoare, in special in Bucuresti si in toata zona de sud a tarii, potrivit meteorologului Gabriela Bancila.

De luni seara, sunt posibile ploi si descarcari electrice.

Sursa foto: VladisChern/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri