Profesorii vor fi cei care vor decide daca folosesc sau nu manualul la ora de sport, a anuntat, luni, in judetul Vrancea, ministrul Educatiei, Liviu Pop, care a tinut sa sublinieze ca nici parintii, si nici ministrul nu vor lua decizii in acest sens.

"Profesorii vor decide, conform legii. Profesorii vor decide daca vor lucra sau nu cu manuale de sport, fiecare in parte va decide daca are nevoie de manual pentru ora de sport, nu vor decide parintii sau ministrul Educatiei. El poate spune: «tineti manualul acasa si il aduceti atunci». Dati-i dreptul profesorului sa faca asta, parca prea multi se pricep la educatie si numai profesorul nu”, a spus ministrul Educatiei, informeaza news.ro.

Liviu Pop a declarat ca ”trist” este ca din 170.000 de elevi de clasa a V-a cati sunt la nivelul tarii doar aproximativ 1.200 fac sport in ramurile sportive.

"Un numar extraordinar de mic, in spatele acestui manual este realitatea crunta, in procente mi-e si greu sa calculez ce inseamna 1.200 din 170.000 de elevi care se duc catre o ramura sportiva. Va trebui sa lucram mai mult aici, copiii sa faca mai mult sport”, a mai spus ministrul Educatiei.

Ministrul Educatiei, Liviu Pop, declara, in urma cu o saptamana, la Alba Iulia, ca manualul de Educatie fizica si sport foloseste atat profesorului, cat si elevului si parintelui, recomandandu-le celor care critica aceste manuale sa le consulte mai intai in format electronic pentru ca vor fi postate pe site-ul Ministerului Educatiei.

”Nu vad care e problema aparitiei unui manual, atata timp cat nu face decat sa aduca un element in plus in actul didactic”, afirma Liviu Pop.

Intrebat ce va contine manualul de Educatie fizica si sport, Pop a explicat ca vor fi informatii de care au nevoie si elevii, si parintii, si profesorii. "Nu vad care e problema aparitiei unui manual, atata timp cat nu face decat sa aduca un element in plus in actul didactic. Nu se vor da lucrari de control la Educatie fizica (...)”, a conchis Liviu Pop.

Anuntul facut in luna iulie pe Facebook de catre ministrul Educatiei, Liviu Pop, despre existenta manualelor de Educatie fizica si sport la clasele a V-a a creat un val de critici in randul parintilor, care i-au scris ministrului sa gaseasca solutii pentru a usura ghiozdanele copiilor si pentru construirea salilor de sport, pentru ca elevii sa faca mai multa miscare, nu sa invete teorie.

Ulterior, premierul Mihai Tudose a afirmat ca este "convins" ca a fost o "gluma" a ministrului Educatiei, Liviu Pop, dar ca, daca el reuseste sa aduca toate manualele necesare in clase la inceperea scolii, poate sa prezinte si un "manual de colorat la sport".

Sursa foto: Agerpres / Alex Tudor

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri