Astfel, dintre cei 119.594 de contribuabili care au realizat profit, doar 39.067 au folosit aceasta parghie, de a sprijini cauzele sociale prin redirectionarea unei parti din impozitul pe profit. Organizatia Salvati Copiii Romania a utilizat fondurile astfel colectate pentru dotarea maternitatilor, un program amplu si necesar, Romania ocupand primul loc din Uniunea Europeana la capitolul mortalitate infantila.

Statistica ANAF mai arata ca putin sub 10% din cuantumul total al impozitului pe profit a fost folosit pentru finantarea unor proiecte neguvernamentale: din suma totala de 14.874.025.092 lei, reprezentand valoarea impozitului pe profit in 2016, doar 1.213.199.623 lei a fost redirectionat prin prevederea 20%. In acest fel, in proportie covarsitoare, fondurile astfel rezultate au ramas in administrarea statului.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont
Sursa foto: Pixabay.com