Primarul din Dimacheni, judetul Botosani, spune ca va inchide primaria daca nu va primi bani pentru salarii. In vreme ce toate cheltuielile pentru investitii au fost taiate de pe lista, primarul a marit salariile angajatilor, astfel ca salariul mediu este de 6.000 de lei.

Dimacheni este una dintre cele mai mici comune din judetul Botosani. Are 1.400 de locuitori, iar 14 dintre ei sunt angajati ai primariei. Salariul mediu este de 6.000 de lei, potrivit hotnews.ro.

Primaria a ramas fara bani si nu mai poate plati salariile angajatilor, astfel ca primarul a anuntat ca va inchide institutia daca nu va primi bani de la administratia centrala, un milion de lei. "Eu nu am bani nici de salarii, nici de utilitati. Cred ca inchid Primaria. Daca nici luna aceasta nu primesc nimic, inchid Primaria. Toata lumea pleaca acasa, pun lacat pe usa. Ce sa fac?", a declarat primarul din Dimacheni, Stefan Cojocariu.

S-a ajuns in aceasta situatie din cauza cresterilor salariale. Primaria a taiat toate cheltuielile de investitii pentru plata salariilor, in septembrie salariile fiind platite din banii pe care Guvernul i-a dat pentru a face fantani de mare adancime ca urmare a secetei din 2016.

Problemele financiare de la primarie se rasfrang si asupra comuntatii. De exemplu, microbuzul scolar care transporta elevii din Receea si Mateieni la scoala din Dimacheni a ramas fara motorina. Circa 30 de elevii sunt nevoiti sa se singuri ca sa ajunga la cursuri.

Sursa foto: Google Maps

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri