Unul dintre minerii grav raniti in urma exploziei din Mina Uricani a murit, joi dimineata, la Spitalul de Arsi din Capitala. Conform fisei sale medicale, acesta avea doua infectii extrem de grave – Klebsiella si Pioceanic, germeni care se gasesc cel mai adesea chiar in spitale.

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, intr-o actiune ca de obicei tardiva, a cerut Inspectiei Sanitare de stat sa faca verificari le Spitalul de Arsi dupa decesul minerului.

Minerul avea arsuri grave pe 50% din suprafata corpului, acesta fiind foarte slabit si, deci, mult mai vulnerabil catre infectii.

Vasile Barbu, Presedintele Asociatiei Nationale pentru Protectia Pacientilor sustine ca pioceanicul a ajuns in corpul minerului din cada in care a fost spalat.
“In opinia mea, acest spital trebuie inchis imediat. Desi ne-am laudat la doi ani de la Colectiv ca la acest spital s-a infiintat o sectie de terapie intensiva noua, modernizata, cu protectia pacientului si a personalului, aceasta sectie este colonizata cu bacterii foarte periculoase.

In paralel, in timp ce oamenii mor din cauza infectiilor, "alesii" Romaniei isi voteaza tratamente preferentiale in sistemul de sanatate.

Sursa: Digi24.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri