In cautarea unui trai mai bun, emigrarea a devenit sport national in Romania, tara noastra situandu-se, intr-un raport realizat de catre ONU, pe pozitia a doua in ceea ce priveste migratia. Daca contextul politic si economic prin care trecem te impinge sa iti cauti un job in strainatate, iti prezentam 5 tari pe care sa le iei in calcul.

Leul atinge minime istorice de la o saptamana la alta, ROBOR-ul mai are putin si se cvadrupleaza fata de minimul atins in 2016 si “topaiala fiscala” debusoleaza pana la isterie mediul de afaceri. Acestea sunt doar cateva dintre problemele care apasa asupra societatii romanesti si care ii imping pe multi dintre romani sa ia drumul strainatatii, in cautarea unui trai mai bun.

HSBC, cea mai mare banca din Europa in ceea ce priveste capitalizarea, a prezentat anul acesta un top al celor mai prielnice tari in care expatii isi pot reincepe viata.

Topul este realizat pe baza chestionarii mai multor expati din tarile respective, care au raspuns la 27 de intrebari legate de mediul economic si social din tarile in care s-au stabilit.

Asadar, in functie de raspunsurile oferite de acestia, primele 5 tari din Europa aflate in clasamentul final sunt urmatoarele:

1. Norvegia - 0,59 pct.
2. Germania - 0,56 pct.
3. Olanda - 0,54 pct.
4. Suedia - 0,53 pct.
5. Austria - 0,52 pct.

Scorul din dreptul fiecarei tari este o medie formata din punctajul oferit de catre expati la trei categorii diferite, respectiv nivelul veniturilor, beneficiile pe care le au membrii familiei si gradul de acomodare din tara respectiva. Asadar, clasamentul in ceea ce priveste beneficiile pe care le au membrii familiei este urmatorul:

1. Olanda - 0,53 pct.
2. Suedia - 0,52 pct.
3. Norvegia - 0,51 pct.
4. Germania - 0,50 pct.
5. Austria - 0,44 pct

Ca si grad al incluziunii si al nivelului de acomodare, topul arata astfel:

1. Norvegia - 0,59 pct.
2. Austria - 0,56 pct.
3. Germania - 0,52 pct.
4. Olanda - 0,52 pct.
5. Suedia - 0,49 pct.

Studiul a fost realizat cu ajutorul unui numar de 27.587 expati aflati in 159 de tari. Dintre acestia, 41% au declarat ca decizia de a se muta in alta tara le-a deschis noi orizonturi, facandu-i sa priveasca viata intr-un mod mai pozitiv. Un procent de 52% au mentionat ca au o calitate a vietii mai ridicata dupa mutare, iar 53% precizeaza ca raportul dintre munca/timp liber este mai echilibrat decat in tara din care au plecat.

Sursa foto: By Bogdan Khmelnytskyi . Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri