Legea salarizarii le-a permis celor din administratia publica sa isi mareasca salariile de la 1 iulie. Si cum alesii locali nu fac economii atunci cand vine vorba de salariile lor, unele lefuri au crescut chiar si de cate trei ori. Acum, dupa ce "Revolutia fiscala" inceputa de Guvernul Tudose a lovit dur administratiile locale, primarii vor sa majoraze impozitele romanilor.

Primaria Satu Mare ia in calcul majorarea impozitelor pe cladiri si autoturisme cu 20% incepand cu 1 ianuarie 2018 pentru a compensa pierderea financiara pe care o va suporta autoritatea locala dupa modificarile fiscale adoptate de Guvern, a anuntat miercuri, primarul Kereskenyi Gabor, citat de Agerpres.

Acesta a explicat ca, dupa modificarile Codului Fiscal facute de Guvern, administratia pierde 34 milioane lei si inca nu se stie cum vor fi compensate aceste pierderi.

"Nu putem si nu vom renunta la intretinerea scolilor, a institutiilor, serviciilor publice, intretinerea strazilor, si a celorlalte care sunt absolut necesare pentru o viata civilizata. Intr-o ipoteza in care vom majora taxele si impozitele locale, toata suma colectata de la populatie va merge catre investitii, catre dezvoltarea orasului. Cu o majorare de aproximativ 20% am putea colecta in plus fata de acest an in jur de 5,5 milioane de lei", a spus edilul.

Kereskenyi a declarat ca, initial, a propus adoptarea acestor majorari de impozite in sedinta Consiliului Local de joi, 23 noiembrie, dar a luat decizia de a amana discutarea proiectului cu speranta ca Guvernul va reveni asupra modificarilor Codului fiscal.

"Am luat decizia de a scoate de pe ordinea de zi si a mai amana doua-trei saptamani. Este o nemultumire a mai multor primari, speram ca Guvernul va reveni asupra acestor masuri. Mai mult nu putem astepta, trebuie sa construim bugetul pe anul 2018, trebuie sa fie informati si cetatenii urbei", a mai spus primarul.

Sursa foto: Shutterstock/ Billion Photos

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri