Administratia Nationala de Meteorologie a emis duminica o informare meteo de ploi insemnate cantitativ si ninsori abundente, valabila de duminica, ora 18:00, pana luni, ora 16:00.

Potrivit meteorologilor, in intervalul mentionat, incepand din seara zilei de duminica, aria precipitatiilor se va extinde din vest si va cuprinde treptat cea mai mare parte a tarii. In Banat, Crisana, Maramures si zona de munte aferenta, cantitatile de apa vor depasi, pe arii restranse, 15...20 l/mp, scrie Agerpres.

Va ploua, iar in Maramures, nordul Moldovei si al Transilvaniei si in zona de deal din regiunile vestice, trecator se vor semnala precipitatii mixte. La munte, treptat vor predomina ninsorile si mai ales in zona inalta se va depune strat de zapada. Incepand de luni, ora 16:00 si pana marti, ora 16:00, este Cod galben de ploi insemnate cantitativ, intensificari ale vantului, in Muntenia, estul Olteniei si sudul Moldovei.

In intervalul mentionat va ploua pe arii extinse, iar cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp si izolat 40...50 l/mp. Local in judetele Vrancea, Buzau, Braila, Ialomita, Calarasi si Ilfov vantul se va intensifica, temporar cu viteze de 55...65 km/h. In dimineata zilei de marti, precipitatii mixte se vor semnala local in Oltenia si pe arii restranse in Muntenia. Conform ANM, de luni, ora 16:00 si pana marti, ora 18:00, este Cod galben de ninsori insemnate cantitativ, strat de zapada, intensificari ale vantului la munte, in Carpatii Meridionali si Orientali, sudul si estul Transilvaniei si vestul Moldovei.

In Carpatii Meridionali si Orientali va ninge insemnat cantitativ, iar vantul va prezenta intensificari temporare mai ales in zona inalta, cu viteze la rafala de 55...70 km/h. Indeosebi in noaptea de luni spre marti si in prima parte a zilei de marti, se vor semnala precipitatii predominant sub forma de ninsoare si in sudul si estul Transilvaniei si vestul Moldovei, unde local se va depune strat de zapada.

Incepand de luni, ora 20:00 si pana marti, ora 16:00, este Cod portocaliu de ninsori abundente, strat consistent de zapada, intensificari ale vantului in zonele de munte ale judetelor Brasov, Covasna, Vrancea, Buzau, Prahova, Dambovita si Arges. In intervalul mentionat, in zonele de munte ale judetelor mentionate, va ninge abundent, se va depune strat de zapada consistent, iar vantul va avea intensificari temporare cu rafale de 55...70 km/h spulberand zapada si determinand scaderea vizibilitatii.

Sursa foto: Brian A Jackson / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri