Executivul va aproba in sedinta din aceasta saptamana Hotararea de Guvern prin care salariul minim va fi majorat la 1.900 de lei, a sustinut, luni, ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu.

"In acelasi timp cu bugetul, vom avea aceasta Hotarare de Guvern referitoare la salariul minim, care ramane la 1.900 de lei, asa cum s-a stabilit, pentru ca este vorba si de intoarcerea sarcinii fiscale. Motivul amanarii acestei Hotarari de Guvern nu a fost altul decat ca ea trebuie sa stea o anumita perioada de timp pe site pentru dezbateri. S-a cerut transparenta si s-au efectuat mai multe etape in acest sens", a declarat Lia Olguta Vasilescu, potrivit Agerpres.

Hotararea Guvernului pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata ar fi trebuit aprobat in sedinta de Guvern din 8 noiembrie, insa, potrivit unor surse oficiale, a fost retras de pe ordinea de zi pentru ca trebuia discutat in Consiliul Economic si Social (CES), iar pentru acest lucru trebuia sa stea o anumita perioada in dezbatere publica.

Ministerul Muncii a postat proiectul privind majorarea salariului minim la 1.900 de lei pe pagina sa de internet in data de 26 octombrie si a asteptat propuneri, sugestii si opinii cu privire la acesta pana pe 4 noiembrie.

Conform notei de fundamentare, prin acest proiect de Hotarare a Guvernului se propune ca salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata sa fie majorat la 1.900 lei lunar incepand cu data de 1 ianuarie 2018, pentru un program complet de lucru de 166,666 ore in medie pe luna, ceea ce reprezinta o crestere de 31,03% fata de luna decembrie 2017.

In ceea ce priveste impactul macroeconomic, in nota se estimeaza ca majorarea propusa va avea efecte pozitive asupra cresterii economice prin stimularea ocuparii si reducerii muncii la negru.

Sursa foto: Agerpres FOTO / Angelo Brezoianu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri