"In weekend ne-am intalnit, cei de la Dolj, cu toti primarii din judet si am hotarat sa facem miting pe data de 9 decembrie, probabil la ora 17,30 - 18,00, la Craiova, pentru ca am tot vazut ca sunt multi oameni care vin si in spatiul public si in strada. I-am vazut ieri pe domnul Ciolos si pe domnul Malin Bot, sustinatori ai diferitelor puncte de vedere, si vrem sa vedem daca sunt oameni care sustin si programul de guvernare, Guvernul, PSD si masurile pe care le-am luat, la un an de la alegeri", a precizat Manda, luni, la Palatul Parlamentului, conform Agerpres.ro.

El a subliniat ca manifestarea va respecta toate procedurile legale, fiind solicitat acordul autoritatilor locale.

"Ramane sa vedem cati o sa iasa. La Craiova au fost in jur de 1.000 de oameni zilele trecute, cred ca o sa fie mult mai multi. (...) In primul rand vorbim de un an de zile de la guvernare, masurile luate de acest guvern si de aceasta majoritate parlamentara, de propunerile asumate in campania electorala si cate dintre ele sunt indeplinite, pentru ca vrem sa vedem, inclusiv noi, parlamentarii de Dolj, daca avem o sustinere in continuare a oamenilor care ne-au votat si sunt vreo 140.000 de oameni", a spus el.

Pe de alta parte, senatorul USR Florina Presada a comentat declaratiile unor lideri PSD conform carora protestele din ultimele zile ar fi fost politizate, fiind initiate de anumite organizatii. "As vrea sa le spun ca oamenii, in secolul XXI, au invatat sa se organizeze singuri. Este vorba de organizare pe retelele de socializare, din aproape in aproape. Aceasta idee cum ca oamenii ar fi fost manati din spate de cineva, si nu de propria lor revolta si indignare arata, o gandire de tip securist. Stim ca atunci se incerca inocularea acestei idei ca oamenii, contra sistemului sau impotriva puterii, erau adunati si manati de forte oculte, cu interese contrare celor nationale. Numai ca oamenii acestia au inteles foarte bine care e interesul poporului si anume: sa avem legi ale Justitiei corecte, Justitia sa ramana independenta si sa putem pedepsi totusi infractorii si oamenii care fura resurse publice", a precizat ea.

PSD, acest partid persecutat...
Citeste si: PSD, acest partid persecutat si nevinovat

Sursa foto: agerpresfoto