Pe 1 Decembrie, romanii sarbatoresc Ziua Nationala a Romaniei. In aceasta perioada destul de agitata din punct de vedere politic si economic, discutiile despre romani si Romania sunt mai prezente decat de obicei. 83% din romani considera ca o Romanie mai buna depinde de fiecare dintre noi, in timp ce 13% vad raspunzatoare clasa politica, potrivit unui sondaj.

Un rezultat poate surprinzator pentru unii este ca 72% dintre respondenti declara ca nu ar pleca din Romania pentru un salariu mai mare, iar 79% precizeaza ca au prieteni care s-au intors sau vor sa se intoarca in tara dupa ce au trait in afara granitelor, se arata in sondajul realizat de ColorEscu.

Se pare ca romanul se vede ca fiind bun si ospitalier, aceasta fiind declaratia a 61% dintre participantii la sondaj, urmatoarele valori mentionate ca definitorii pentru romani fiind istetimea, spiritul practic, harnicia si cinstea.

41% dintre ei considera ca lipsa spiritului civic este principalul defect al conationalilor nostri. Prea multa toleranta pare a fi un alt defect al romanilor, fiind mentionat de 32% dintre participantii la sondaj. Lipsa de educatie si de onestitate le urmeaza cu 20%, respectiv 7%.

Cand vine vorba despre a avea o parere generala negativa despre Romania, 55% dintre participantii la sondajul ColorEscu considera ca cei care spun asta privesc exclusiv partile negative ale tarii noastre. 39% considera ca nu cunosti cu adevarat Romania si romanii daca ai aceasta opinie si doar 6% considera ca cei care au o parere negativa despre Romania....au dreptate.

Ce fac romanii de 1 Decembrie

38% dintre cei care au participat la sondaj vor sa marcheze ziua de 1 Decembrie mergand la parada militara. 30% vor merge sa viziteze un loc frumos din Romania, profitand de zilele libere, 17% vor urmari festivitatile la televizor, 12% vor profita de aceste zile sa se odihneasca acasa si doar 3% nu vor sarbatori in niciun fel Ziua Nationala.

Citeste si: Tanarul intors in Romania ca sa schimbe lumea politica si sa faca business: Aici nu e usor, dar e acasa!

Sursa foto: Shutterstock/ blvdone

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri