Gabriela Firea a anuntat ca Primaria Capitalei va muta Festivalul de colinde si targul de Craciun din Piata Victoriei intr-un alt loc, insa edilul considera ca presiunile care au fost facute pentru a impiedica organizarea evenimentului constituie "inceputul anarhiei", pentru ca trage "un semnal public de alarma". Astazi, protestatarii au impiedicat instalarea scenei pentru preconizatul "festival al colindelor".

"Am constatat cu amaraciune faptul ca un eveniment aprobat conform legii de catre Primaria Capitalei este in imposibilitatea de a se desfasura, din cauza unor protestatari agresivi verbal si fizic, care au patruns ilegal in perimetrul delimitat si rezervat pentru organizarea Festivalului de colinde. Constat ca, de astazi, putem marca inceputul unei perioade in care Constitutia Romaniei si legile tarii sunt calcate in picioare fara ca institutiile centrale ale statului sa reactioneze. Asta inseamna inceputul anarhiei", a declarat Gabriela Firea, potrivit Digi24.

O parte dintre protestatarii aflati in Piata Victoriei au intrat in conflict cu angajatii Primariei Capitalei care amenajeaza targul de sarbatori, au impins gardurile de protectie si au incercat sa intre pe partea carosabila, a declarat purtatorul de cuvant al Jandarmeriei, Georgian Enache.

"Sunt cei de la Primarie care amenajeaza zona respectiva cu targul si am inteles ca o parte din cei care protestau acolo impotriva amenajarii acestui targ au impins gardurile de protectie, au incercat sa intre pe partea carosabila. Noi nu am facut altceva decat sa oprim deplasarea lor pe zona carosabila. Acestia au inteles si s-au retras din nou in mijlocul Pietei. Vom ramane acolo pe toata perioada si ne vom asigura ca lucrurile vor ramane sub control. Facem un apel la calm, la echilibru. Le-am pus in vedere celor care participa acolo ca violenta nu este un mijloc de rezolvare a problemei", a precizat Georgian Enache, potrivit Agerpres.

El a spus ca este vorba de aproximativ 20-30 de persoane care protesteaza, avand steaguri si portavoce. "Vom ramane in zona cat va fi necesar. Nu vrem sa se ajunga la acte de violenta, la escaladarea unor conflicte si prezenta noastra acolo trebuie sa asigure un echilibru. In acest moment ei sunt in continuare in zona centrala, folosesc portavocea, steagurile, dar situatia este calma", a adaugat purtatorul de cuvant al Jandarmeriei.

Citeste si:
UPDATE Mii de taximetristi protesteaza si cer sanctiuni pentru Uber
UPDATE Peste 1.600 de...

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
24.000 de persoane la proteste. Manifestatia se incheie fara incidente