Metrorex va reintroduce tichetele unice de calatorie RATB-Metrorex, potrivit unui ordin de ministru pus in dezbatere publica de catre Ministerul Transporturilor.

"In vederea cresterii mobilitatii in capitala si zona sa de influenta si de punere in aplicare a prevederilor Planului de Mobilitate Urbana Durabila 2016-2030, in urma analizei stadiului proiectului de modernizare a instalatiilor de control acces si a demersurilor intreprinse impreuna cu RATB in sensul reluarii colaborarii, a fost stabilit un plan de actiuni, conform caruia prima etapa a integrarii intre cei doi operatori de transport o constituie emiterea si vanzarea biletelor unice in retelele comerciale ale Metrorex si RATB. Aceste bilete unice vor fi incarcate pe suport contactless ultralight si vor putea fi validate atat la portile de acces din statiile de metrou cat si la validatoarele din mijloacele de transport de suprafata", se arata in ordinul de ministru.

Aceste bilete unice si tarifele aferente sunt:

  • Bilet unic 60 minute (valabil pe liniile urbane R.A.T.B. si Metrorex) - 5 lei
  • Bilet cu 10 calatorii de cate 60 minute pentru fiecare calatorie (valabil pe liniile urbane R.A.T.B. si Metrorex) - 34 de lei
  • Abonament de o zi (valabil pe liniile urbane R.A.T.B. si Metrorex) - 17 lei

Tichetele accepta ultima validare cu un minut inainte de expirarea perioadei stabilite (60 de minute) si permit calatoria pana la capatul liniei la RATB sau pana la iesirea din statie de la Metrorex S.A, se arata in documentul pus in dezbatere publica.

Abonamentul de o zi valabil pe liniile RATB si Metrorex S.A. permite un numar nelimitat de validari, atat la RATB, cat si la Metrorex S.A., are valabilitate 24 ore incepand cu ora si minutul la care se face prima validare si permite calatoria pana la capatul liniei la RATB sau pana la iesirea din statie de la Metrorex S.A.

Sursa foto: Agerpres FOTO / Alex Tudor

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri