Presedintele ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, afirma, intr-un mesaj prilejuit de Ziua Constitutiei, ca parlamentarii ALDE vor continua sa actioneze pentru "a ingradi manifestarile antidemocratice ale statului paralel".

"Astazi, de ziua Constitutiei, vreau sa reamintesc articolul 61 (1) din Legea fundamentala: 'Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului roman si unica autoritate legiuitoare a tarii', scrie Agerpres.

Vreau sa le transmit tuturor romanilor ca parlamentarii ALDE vor continua sa actioneze pentru a ingradi manifestarile antidemocratice ale statului paralel si pentru a proteja drepturile si libertatile cetatenilor. In acelasi timp, adresez un indemn tuturor institutiilor publice, partide si actori institutionali sa respecte Constitutia si principiile ei", se arata intr-o postare a lui Tariceanu de pe Facebook.

El sustine ca "teama oamenilor de la varful sistemului paralel" ca isi vor pierde functiile a generat "reactii nedemocratice". "Pe zi ce trece, constat ca Parlamentul Romaniei deranjeaza pe multi oameni de la varful sistemului paralel. Parlamentarii au "tupeul" (cu ghilimele de rigoare) sa puna intrebari despre interventiile nepermise ale acestora in procesul electoral si "indrazneala' sa dezbata si sa voteze legi care pot contribui la stoparea abuzurilor si incalcarii drepturilor si libertatilor cetatenilor.

Teama acestor oameni de la varful sistemului ca isi vor pierde functiile si puterea a generat reactii nedemocratice, dincolo de limita Constitutiei, inclusiv amenintari voalate la adresa parlamentarilor. Din pacate, sistemul paralel este protejat de unii politicieni care spera ca, asistati de acesta, vor ajunge din nou la putere fara sa castige alegeri", a mai scris Tariceanu pe Facebook.

Citeste si:
Destinatiile exotice in care au ajuns parlamentarii pe banii romanilor
Destinatiile exotice in care...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Va sfida Parlamentul vointa a un milion de romani?