Grupul Bio-Medica International a finalizat constructia Bioderm Hospital, primul spital privat de dermatologie-venerologie din Romania, noua unitate aflandu-se in contract cu Casa de asigurari de sanatate.

'Deschiderea acestui spital reprezinta un pas important in lupta cu cancerul de piele. Faptul ca pacientii asigurati au acces la screening realizat cu cea mai noua tehnologie a momentului este o premiera pentru Romania. Preventia cancerului de piele si melanomului, cea mai grava forma de cancer de piele, este o misiune pe care ne-am asumat-o inca de acum 18 ani, cand am introdus in premiera, in Romania, dermatoscopia digitala in clinicile noastre", a declarat dr. Claudia Sprancenatu, CEO al Grupului Bio-Medica International, scrie Agerpres.

'Noul spital raspunde unei nevoie neacoperite de astfel de servicii medicale dermatologice integrate, bazate pe preventie', a adaugat dr. Claudia Sprancenatu. Noul spital are un numar de sapte paturi (specializarea dermatologie) si o echipa formata din 40 de medici. Cu ajutorul unei unitati de dermatoscopie digitala de ultima generatie Foto Finder, cancerul de piele poate fi depistat in faze incipiente.

Unitatea de dermatoscopie digitala cu lumina polarizata, cu tehnologie Crystal View, asigura un screening de cea mai buna acuratete pentru toate tipurile de cancer de piele, inclusiv pentru cea mai agresiva forma a acestuia - melanomul. In ultimele decenii, frecventa melanomului a crescut de peste 15 ori, afectand din ce in ce mai multi tineri. Conform Skin Cancer Foundation, pe plan mondial, in fiecare ora, o persoana cu melanom moare, iar pentru 2015 a fost estimat un numar de 9.940 de persoane decedate ca urmare a diagnosticarii cu aceasta forma de cancer.

In Romania, aproape o treime dintre cei care au fost depistati cu aceasta forma de cancer mor anual. De altfel, tara noastra inregistreaza o incidenta in crestere in ultimii 25 de ani - de la 1,2 la 4,5/100.000 de persoane diagnosticate cu melanom. Grupul de clinici Bio-Medica International a fost fondat in anul 1992, in Bucuresti, ajungand, in prezent, la o retea care cuprinde doua clinici medicale multispecializate, o clinica de dermatologie si un spital de dermatologie, doua clinici de stomatologie si un centru de recuperare a varstnicilor - One To One Nursing Home.

Sursa foto: Shutterstock / wavebreakmedia

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri