Regele Mihai I, a murit la 5 decembrie 2017, la varsta de 96 de ani, la resedinta din Elvetia, iar la 16 decembrie 2017, potrivit programului ceremoniilor funerare anuntat de Casa Regala, va fi inmormantat la Catedrala arhiepiscopala si regala din Curtea de Arges. Zilele de 14, 15 si 16 decembrie au fost declarate de guvern zile de doliu national pe teritoriul Romaniei in memoria regelui Mihai I.

In 16 decembrie, dupa un scurt serviciu religios oficiat in Sala Tronului de la Palatul Regal, sicriul cu trupul neinsufletit al regelui Mihai I va fi asezat pe un catafalc in Piata Palatului Regal si, apoi, va fi urcat pe un afet de tun (ora 11.15). Cortegiul funerar, la care vor lua parte Familia Regala, militari romani, reprezentanti ai Bisericii Ortodoxe Romane, se va deplasa pe jos iar afetul de tun va fi tras, in semn de omagiu, de un vehicul militar operational, potrivit Agerpres.

Cortegiul funerar va merge pe traseul Piata Palatului Regal - Calea Victoriei - Splaiul Independentei - Piata Unirii - Intrarea pe Dealul Mitropoliei. La Catedrala Patriarhala va avea loc slujba de inmormantare, cortegiul pornind, apoi, spre Gara Regala Baneasa de unde Trenul Regal va pleca spre Curtea de Arges.

Regele Mihai I a revenit pentru ultima oara in Romania la 13 decembrie 2017, sicriul cu trupul neinsufletit al regelui a fost adus pe Aeroportul Otopeni, la bordul unui avion militar. In aceeasi zi, sicriul a fost asezat in Holul de Onoare al Castelului Peles, unde timp de cateva ore, numerosi reprezentanti ai institutiilor statului si ai corpului diplomatic acreditati la Bucuresti au transmis condoleante si s-au recules la catafalcul regelui. In seara zilei de 13 decembrie, sicriul cu trupul neinsufletit al regelui a fost adus in Capitala si depus la Palatul Regal, unde in zilele de 14 si 15 decembrie, au venit toti cei care au dorit sa depuna flori si sa se inchine la catafalcul regelui Mihai I.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri