Vechea cladire a Spitalului Foisor va fi consolidata si amenajata incepand din luna martie a anului viitor, in interiorul acesteia urmand sa functioneze un centru dedicat educatiei si cercetarii, a anuntat luni primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, potrivit Agerpres.

"Ce ne propunem in foarte scurt timp, si anume in luna martie a anului viitor, este sa incepem consolidarea si dotarea cladirii vechi a Spitalului Foisor, o investitie de circa 10 milioane de euro, iar acest centru va fi dedicat exclusiv educatiei si cercetarii. De asemenea, va fi construita o parcare subterana cu trei etaje", a precizat Firea, la inaugurarea Spitalului de Ortopedie, Traumatologie si TBC Osteoarticular Foisor.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, si ministrul Sanatatii, Florian Bodog, au inaugurat luni noul Spital de Ortopedie, Traumatologie si TBC Osteoarticular Foisor, cu trei sectii - doua de ortopedie-traumatologie si una de ATI, opt sali de operatii dotate la cele mai inalte standarde si o instalatie de spalare si sterilizare a paturilor, o premiera pentru spitalele din Romania.

"Ma bucur ca avem si in Bucuresti un spital de excelenta, la care cu siguranta vor apela nu doar cetatenii din Capitala, ci si din intreaga tara. Spitalul de Ortopedie si Traumatologie Foisor este pregatit sa faca fata oricaror interventii, la standarde europene. Este vorba despre o investitie de 37 de milioane de euro, asta insemnand doar constructia cladirilor, iar in ceea ce priveste dotarea cu aparatura ultramoderna este vorba despre o suma considerabila - 7,5 milioane de euro, la care se adauga o suma de 4 milioane de euro, care a fost alocata intr-o sedinta de Consiliu General", a precizat Firea.

La randul sau, ministrul Sanatatii a evidentiat conditiile la nivel european pe care le va oferi spitalul pacientilor si personalului medical, mentionand ca MS se va asigura, prin structurile sale, ca toate normativele spitalului sa fie respectate.

"Spitalul are conditii exact ca orice spital european, sistemul de transfer al pacientului l-am vazut atat in Germania, cat si in Franta, si eu cred ca pacientul va fi mult mai in siguranta avand in vedere toate aceste circuite noi si toate aceste dotari de sectie pe care le au", a sustinut Bodog.

Sursa foto: Agerpres FOTO / Cristian Nistor

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri