Care este varsta medie a celor care merg la mall? Sunt centrele comerciale vizitate in mai mare masura de catre femei sau de catre barbati? Care sunt cele mai aglomerate ore in centrele comerciale? Cu cat va creste frecventa vizitelor din mall-uri in perioada sarbatorilor de iarna?

Frecventa vizitelor din mall-uri va creste in aceasta luna cu 45% fata de perioadele obisnuite din an. Din perspectiva traficului de vizitatori din centrele comerciale moderne, cresterea estimata este de 30% pentru luna decembrie.

Peste 70% din vizitatorii unui mall intra intr-un centru comercial de cel putin trei ori pe luna, iar in perioada Sarbatorilor de iarna, cresterea de trafic estimata este de cel putin 30%, arata cifre statistice analizate de CBRE. Potrivit datelor companiei, frecventa vizitelor in aceasta luna va inregistra de asemenea o crestere prognozata de 45% fata de perioadele obisnuite din an.

Statisticile companiei de consultanta imobiliara CBRE mai indica faptul ca varsta medie a celor care merg la mall cel putin o data pe luna este de aproximativ 33 de ani, peste 40% dintre acestia au studii superioare, in timp ce proportia intre femei si barbati este de 55%-45%. De asemenea, majoritatea covarsitoare a vizitatorilor unui centru comercial au cont de Facebook (peste 90%) si detin un smartphone (peste 85%).

centre comerciale, mall, mall-uri, CBRE, Valeriu Toma

“Cele mai aglomerate intervale orare in mall-uri in perioada Sarbatorilor de iarna sunt intre orele 12.00-20.00 in weekend-uri si intre orele 16.00-20.00 in timpul saptamanii iar in topul celor mai cautate produse sunt cele de imbracaminte, jucarii pentru copii, incaltaminte, electronice &IT si produse de cosmetica si accesorii”, spune Valeriu Toma, Deputy Head of Asset Services in cadrul CBRE.

Cifrele companiei de consultanta imobiliara CBRE mai arata ca vizitatorii centrelor comerciale apreciaza cel mai mult varietatea activitatilor de shopping, promotiile si ofertele speciale. O alta activitate cautata de vizitatorii mall-urilor este participarea la evenimentele organizate in centrele comerciale. De asemenea, peste 55% din vizitatori apreciaza si diversitatea brandurilor pe care le gasesc in mall-uri. CBRE administreaza in Romania 320.000 de metri patrati de spatii comerciale, in noua centre din opt orase precum si 90.000 de metri patrati de spatii de birouri.

centre comerciale, mall, mall-uri, CBRE

Sursa foto: Dreamstime.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri