Contractul cu firma Luxten, care asigura iluminatul public in Capitala, a fost prelungit cu inca 3 luni. Dupa aceasta perioada, serviciul va fi delegat Companiei Municipale Iluminat Public Bucuresti S.A, infiintata anul trecut de Primaria Capitalei, scrie HotNews.

"In ceea ce priveste Compania Municipala Iluminat public Bucuresti S.A, care se va ocupa de modernizarea si intretinerea sistemului de iluminat public din Capitala, aceasta va realiza investitii in sistem, in special in zonele in care in prezent nu exista iluminat public si va urmari integrarea acestuia in Strategia de Smart City a Capitalei. Facem precizarea ca societatea detine Atestatul nr 12959 din 11/12/ 2017, eliberat de Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei", se arata in raspunsul trimis de Primaria Capitalei, la solicitarea HotNews.ro.

In dezbatere publica, pe site-ul Primariei Capitalei se afla "Studiul de oportunitate privind gestionarea iluminatului public si caietul de sarcini". Concluzia acestuia este ca ar fi cu 10% mai ieftin daca acest serviciu va fi prestat de compania municipala. Documentul nu prezinta insa clar de cati bani are nevoie Compania Municipala de Iluminat Public Bucuresti pentru dotarile necesare in vederea prestarii acestui serviciu.

Consilierul general al Primariei Bucuresti, Ciprian Ciucu, o acuza pe Gabriela Firea de minciuna sau de faptul ca a incalcat legea.

"Gabriela Firea a anuntat ca a prelungit pentru 3 luni contractul cu Luxten. Daca e asa, atunci din doua, una: ori minte, ori a incalcat legea. Primarul General nu poate prelungi contractul cu Luxten, doar Consiliul General poate. Iar daca a facut acest lucru doar in baza legii utilitatilor publice (L51/2006) si a ignorat legea iluminatului public (L230/2006), inseamna ca echipa sa habar nu are administratie publica si a lasat-o in offside.

Evident, legea speciala este cea care reglementeaza acest lucru si nu cea generala (sau cel putin nu singura), asa cum argumenteaza colegul meu Catalin Deaconescu, conform principiului "specialia generalibus derogant" - norma generala nu poate inlatura de la aplicare norma speciala.

As vrea sa-i vad acum fata viceprimarului Badulescu care, in fiecare sedinta de Consiliu se umfla in pene cum ca el stie administratie publica si ca restul suntem prosti. Uite, neica Badulescule, ce-i facusi sefei tale! Specialistule!", a scris Ciprian Ciucu, pe Facebook.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri