Premierul Mihai Tudose amana demiterea sefului Politiei Romane, Bogdan Despescu, dupa ce, initial, ministrul de Interne, Carmen Dan, a cerut schimbarea din functie a acestuia.

Premierul Mihai Tudose vrea sa discute cu seful Politiei Romane, Bogdan Despescu, inainte de a lua o decizie in privinta unei eventuale inlocuiri a acestuia din functie, au declarat, pentru Agerpres, surse guvernamentale. Intalnirea lui Tudose cu Despescu ar urma sa aiba loc miercuri.

Si ministrul Carmen Dan a dat de inteles ca premierul Mihai Tudose ar putea refuza propunerea de demitere a sefului Politiei si inlocuire a lui cu actualul sef al DGA, scrie Digi24.

"Daca va fi imputernicit (Catalin Ionita - n.r.), repet: daca va fi imputernicit, noul sef al Politiei Romane anunt de pe acum ca am mari asteptari. La fel au si oamenii din sistem si cetatenii care au incredere in Politia Romana”, a spus Carmen Dan.

Carmen Dan s-a declarat total nemultumita de explicatiile primite de la Politie in cazul agentului suspectat de pedofilie, a criticat „abordarea superficiala” a cazului si lipsa de asumare din partea celor care sunt responsabili.

''Am cerut clarificari de la conducerea Politiei Romane. Am constatat ca a facut o informare prin purtatorul de cuvant. (...) Pana acum, nimeni dintre sefii acestui politist nu a inteles sa-si asume o responsabilitate. (...) Superficialitatea testarilor a facut sa existe in sistem oameni cu devieri comportamentale. (...) Ma declar total nemultumita de explicatiile primite. Nu am vazut pe nimeni dintre cei care ocupa functii sa iasa public. (...) A lipsit raspunsul la intrebarea cum de nimeni dintre cei care aveau atributii nu a stiut de aceste devieri comportamentale. (...) Probabil este un caz izolat, dar cu repetitii. (...) Informatia primara a fost raportata cu intarziere ministrului. Sa avem curajul de a ne asuma ca avem probleme in sistem. (...) Explicatiile de aseara le apreciez lacunare. (...) Am cerut schimbarea din functie a lui Bogdan Despescu'', a declarat Carmen Dan, potrivit Agerpres.

Catalin Ionita, chestorul-sef al Directiei Generale Anticoruptie, ii va lua locul lui Bogdan Despescu pentru urmatoarele sase luni.

Agentul de la Politia Rutiera, filmat intr-un lift din Drumul Taberei avand un comportament neadecvat fata de doi minori, este suspectat in 15 alte cazuri de agresiune sexuala.

Sursa foto: Agerpres FOTO / Alex Micsik

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri