Primariile ar putea fi obligate sa aloce 5% din posturile institutiei pentru angajarea tinerilor dezavantajati, care nu au experienta in piata muncii. Acestia urmeaza sa fie angajati pentru o perioada de doi ani, timp in care sa capete experienta necesara obtinerii unui alt loc de munca. Prevederile sunt cuprinse intr-un proiect de Lege adoptat, miercuri, de Guvern. Pentru a se aplica, insa, acesta trebuie sa treaca si prin Parlament.

“Institutiile publice locale vor fi implicate in procesul de integrare pe piata muncii a tinerilor dezavantajati, pentru a-i sprijini sa capete experiente, competente si abilitati care vor putea fi valorificate ulterior in mediul privat. Sunt vizati tinerii cu varsta intre 16 si 26 ani care nu au o vechime in munca mai mare de 12 luni, care fie se afla in sistemul de protectie a copilului sau provin din acesta, fie au cel putin un copil in intretinere”, se precizeaza intr-un comunicat al Guvernului.

Astfel, un procent de 5% din totalul posturilor specifice personalului contractual din institutiile publice va fi atribuit, in mod exclusiv, tinerilor dezavantajati, pentru o perioada de 24 de luni, cu conditia ca acestea sa fie vacante. La finalul celor 24 de luni, contractul individual de munca inceteaza de drept, iar postul va putea fi ocupat de o alta persoana aflata intr-o situatie similara.

Masura, initiata de Ministerul Muncii si Justitiei Sociale, este prevazuta intr-un proiect de lege aprobat, astazi, de Guvern, in contextul in care integrarea tinerilor dezvantajati pe piata muncii depinde in mod fundamental de existenta unor locuri de munca adecvate necesitatilor lor.

Citeste si:
In ce stadiu sunt proiectele promise de Firea in campania electorala
EXCLUSIV Promisiunile...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
"Revolutia fiscala" in caricaturi: Ar fi de ras, daca n-ar fi de plans