Peste 3.000 de articole de imbracaminte susceptibile de a fi contrafacute, 27.500 de etichete cu insemnele unor marci protejate si aparatura folosita in activitatea de inscriptionare a hainelor au fost ridicate de politistii din Ilfov in urma a doua perchezitii efectuate in Bucuresti si Ilfov, prejudiciul fiind de aproximativ 500.000 euro, informeaza un comunicat al IGPR.

Politisti din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Ilfov au efectuat in 19 ianuarie perchezitii la un imobil din orasul Pantelimon, unde au descoperit o fabrica de imbracaminte ce functiona in mod clandestin, iar la un depozit din Bucuresti membrii gruparii aveau depozitate articole vestimentare neinscriptionate sau inscriptionate cu diferite marci cunoscute, mentioneaza sursa citata, conform Agerpres.ro.

De la cele doua spatii perchezitionate au fost ridicate peste 3.000 de articole de imbracaminte susceptibile de a fi contrafacute, printre care treninguri, veste, pantaloni, camasi, geci, precum si peste 27.500 de etichete cu marci cunoscute, 6.400 cheite de fermoar inscriptionate cu o marca protejata, aproximativ 4.500 de abtibilduri inscriptionate cu insemnele unor marci, precum si aparatura si materialele utilizate in activitatea infractionala.

Patru persoane au fost aduse la sediul politiei pentru audieri, doua dintre acestea au fost retinute si urmeaza sa fie prezentate Parchetului de pe langa Judecatoria Cornetu cu propuneri legale, precizeaza IGPR.

Potrivit sursei citate, din cercetari au rezultat indicii ca membrii gruparii ar fi adus din Turcia articole de imbracaminte neinscriptionate la depozitul din Bucuresti, de unde hainele ar fi fost transferate si inscriptionate cu marci cunoscute la fabrica ce functiona in mod clandestin in orasul Pantelimon. Ulterior, marfa ar fi fost comercializata prin complexe comerciale din Bucuresti si din tara, precum si in mediul online. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 500.000 de euro.

Citeste si:
Buda: "Politistii au vrut sa intervina si fara mandat". Cine s-a opus?
Ioan Buda: Politistii au...

Politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Ilfov continua cercetarile fata de cei in cauza sub aspectul savarsirii infractiunii de contrafacere a unei marci inregistrate

Sursa foto: By Creative Lab / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Politistii spuneau ca Luiza putea fi plecata cu un "Fat-Frumos"