Doua persoane urmarite international de autortitatile judiciare cehe pentru omor deosebit de grav au fost depistate, la Iasi, de politistii romani si prinse in urma unei operatiuni ENFAST romano-cehe, informeaza un comunicat al IGPR.

Cei doi cetateni slovaci, de 33 ani, respectiv 29 de ani, urmariti international de autoritatile judiciare cehe au fost retinuti in noaptea zilei de 17 spre 18 ianuarie, pe numele lor fiind emise doua mandate europene de arestare. Ei sunt acuzati de savarsirea a doua infractiuni de omor deosebit de grav, victime ale acestora fiind doi cetateni de nationalitate ceha, mentioneaza sursa citata, conform Agerpres.ro.

Acestia ar fi patruns, in seara de 5 spre 6 ianuarie, sub pretextul vanzarii unor obiecte electronice, intr-o rulota locuita de doi soti carora le-au aplicat mai multe lovituri cu un cutit, fapt ce a condus la decesul acestora.

Activitatea investigativa s-a desfasurat de politisti ai Serviciilor de Investigatii Criminale din cadrul I.P.J Hunedoara, Arad si Iasi, cu sprijinul Directiei Rutiere din cadrul IGPR.

ENFAST (European Network of Fugitive Active Search Teams - Reteaua Europeana a Unitatilor de Cautare Activa a Urmaritilor) inglobeaza toate structurile nationale de Urmariri, pentru a realiza o cooperare mai stransa intre statele membre ale Uniunii Europene in ceea ce priveste localizarea, arestarea si predarea persoanelor urmarite in baza mandatului european de arestare. Reteaua ENFAST a devenit operationala la data de 1 octombrie 2012 si reprezinta o retea informala de contacte si un grup de cooperare, in toate aspectele legate de gasirea si arestarea urmaritilor international, precizeaza IGPR.

Citeste si:
La cozi, cu nervii intinsi, romanii au facut istorie
La cozi, cu nervii intinsi,...

Sursa foto: By ArtOlympic / shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Ce urmeaza dupa cele doua zile care au schimbat complet scena politica