Primaria Municipiului Bucuresti a anuntat ca a luat toate masurile astfel incat cladirea fostului Hotel ''Concordia'', monument istoric din Centrul Vechi al Capitalei, aflata in proprietate privata, sa poata fi renovata cat mai rapid, potrivit Agerpres.

''De la preluarea mandatului actualei administratii, reprezentantii Primariei Capitalei au tinut legatura cu proprietarul acestui imobil si au oferit suportul tehnic necesar pentru a urgenta procedurile premergatoare demararii lucrarilor. Concret, in acest moment, proprietarul imobilului a reusit finalizarea tuturor rectificarilor la cartea funciara, iar in maxim doua saptamani va finaliza si documentatia necesara obtinerii autorizatiei de construire astfel incat, in primavara acestui an, sa poata incepe reabilitarea imobilului care va avea functiunea de hotel, dar va cuprinde si sali de conferinte si evenimente'', se arata in comunicatul transmis de Primaria Muncipiului Bucuresti (PMB).

Hotelul Concordia este situat pe strada Smardan nr. 39 si a gazduit intalnirea din noaptea de 23 spre 24 ianuarie 1859, in care s-a hotarat Unirea Principatelor Romane si alegerea lui Alexandru Ioan Cuza drept domn al Tarii Romanesti dupa ce fusese ales domn al Moldovei.

A fost construit in anul 1852 si avea 90 de camere.

In anul 1884, un mare incendiu a izbucnit in strada Smardan. Hotelul Concordia, proprietate pe atunci a maiorului Fanuta, a luat foc si a ars in mare parte. Refacut, hotelul a mai avut de suferit de pe urma unui alt incendiu, prin 1901 - 1902.

Reabilitarea Hanului...
Citeste si: Reabilitarea Hanului Gabroveni va fi terminata la sfarsitul anului

Sursa foto: Silviu Matei / Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Gabriela Firea, la jumatatea mandatului, aproape zero rezultate