Senatorul Traian Basescu, liderul PMP, a declarat vineri seara ca sunt patru comune din Republica Moldova care au semnat, prin locuitorii, primarii si secretarii acestora, pentru unirea cu Romania.

Traian Basescu a spus ca presedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a gresit cand i-a retras cetatenia moldoveneasca, deoarece "a creat o revolta destul de puternica", potrivit Agerpres.

"Va dau o veste pe care cred ca nu o au foarte multi romani. Sunt patru comune din Republica Moldova care, saptamana aceasta, au semnat prin primari, locuitori si secretarul primariei, ca vor unirea cu Romania. Lucrurile incep sa se miste in Republica Moldova. Curentul unionist porneste tot mai puternic. Trebuie sa va spun ca, dupa mine, Dodon a facut o greseala luandu-mi cetatenia, ca a creat o revolta destul de puternica. (...) Am ramas (fara cetatenie n.r.) de cand s-a emis decretul. Acum am atacat decretul. Mi s-a respins atacul, am facut contestatie. Deci sunt patru sate care saptamana aceasta si-au declarat dorinta de a se uni cu Romania. Eu cred ca aceasta flama porneste in Republica Moldova", a afirmat Traian Basescu, la Romania Tv.

Intrebat daca in situatia in care va castiga procesul privind cetatenia moldoveneasca va candida in Republica Moldova, Basescu a raspuns ca nu spune nici "da", nici "nu", precizand insa ca nu cauta o cariera politica peste Prut.

"Lasati-ma sa castig procesul pentru cetateni si discutam (despre o eventuala candidatura in Republica Moldova - n.r). (...) Nu spun nici da. Dar eu nu-mi caut o cariera politica in Republica Moldova. Am avut-o in Romania si-mi ajunge", a conchis fostul presedinte.

Sursa foto: Gabriel Petrescu / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri