Senatorul Traian Basescu, liderul PMP, a declarat vineri seara ca sunt patru comune din Republica Moldova care au semnat, prin locuitorii, primarii si secretarii acestora, pentru unirea cu Romania.

Traian Basescu a spus ca presedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a gresit cand i-a retras cetatenia moldoveneasca, deoarece "a creat o revolta destul de puternica", potrivit Agerpres.

"Va dau o veste pe care cred ca nu o au foarte multi romani. Sunt patru comune din Republica Moldova care, saptamana aceasta, au semnat prin primari, locuitori si secretarul primariei, ca vor unirea cu Romania. Lucrurile incep sa se miste in Republica Moldova. Curentul unionist porneste tot mai puternic. Trebuie sa va spun ca, dupa mine, Dodon a facut o greseala luandu-mi cetatenia, ca a creat o revolta destul de puternica. (...) Am ramas (fara cetatenie n.r.) de cand s-a emis decretul. Acum am atacat decretul. Mi s-a respins atacul, am facut contestatie. Deci sunt patru sate care saptamana aceasta si-au declarat dorinta de a se uni cu Romania. Eu cred ca aceasta flama porneste in Republica Moldova", a afirmat Traian Basescu, la Romania Tv.

Intrebat daca in situatia in care va castiga procesul privind cetatenia moldoveneasca va candida in Republica Moldova, Basescu a raspuns ca nu spune nici "da", nici "nu", precizand insa ca nu cauta o cariera politica peste Prut.

"Lasati-ma sa castig procesul pentru cetateni si discutam (despre o eventuala candidatura in Republica Moldova - n.r). (...) Nu spun nici da. Dar eu nu-mi caut o cariera politica in Republica Moldova. Am avut-o in Romania si-mi ajunge", a conchis fostul presedinte.

Revista presei 8 noiembrie:...
Citeste si: Revista presei: Traian Basescu a ramas fara cetatenia moldoveneasca

Sursa foto: Gabriel Petrescu / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Ziua Nationala a Romaniei:parade militare si manifestari in toata tara